Vildtburger med chipotle-mayo og bøffelmozzarella

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Vildtburger med chipotle-mayo og bøffelmozzarella
Hvis du vil lave en burger, der er anderledes og sprængfyldt med intense smage, så skal du vælge denne: en burger med en bøf af hjortekød, stærk chipotle-mayo og cremet bøffelmozzarella. Vildere bliver det ikke. Har du ikke adgang til hjortekød, kan burgeren sagtens laves med en anden type hakkekød. Denne opskrift er oprindeligt udviklet til at lave på bål, hvor støbejernspanden/gryden placeres på en grillrist eller ovenpå fire sten, som ligger i gløderne. Det er vigtigt, at støbejernet ikke står direkte i gløderne. Har du ikke et bål, kan du sagtens bruge produkterne på grillen eller komfuret og tilberede retten dér.
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 4 briocheboller
  • 600 g hakket hjortekød (fx dåvildt, råvildt eller krondyr)
  • 1 rødløg, skåret i skiver
  • 2 bøffelmozzarella
  • Spæde salatblade
  • Olivenolie
Chipotle-mayo
  • 2 æggeblommer
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 dl solsikkeolie
  • 0,5 dl olivenolie
  • Saften af en lime
  • Salt og peber
  • 2 spsk. chipotle i adobo (fås i velassorterede supermarkeder)
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Kom æggeblommer, hvidløg og dijonsennep i en skål. Bland de to typer olie sammen, og tilsæt det drypvis, imens du pisker. Når al olien er tilsat, og konsistensen er fast, tilsættes limejuice og chipotle adobo. Smag til med salt og peber, og sæt til side. Se vores TIP nedenfor, hvis mayonnaisen skulle skille.
  • 2
    Varm en grillpande i støbejern op. Del kødet i fire portioner, og form dem til bøffer i den ønskede tykkelse. Krydr med salt og peber, og placer kødet på grillpanden.
  • 3
    Pensl løgskiver med olie, og krydr dem med salt og peber. Placer ligeledes løgskiverne på grillpanden.
  • 4
    Vend bøfferne, når de har en god stegeskorpe, og kom en skive bøffel mozzarella på den stegte side. Lad dem stege videre, indtil de er tilberedt efter din præference, og tag dem af panden.
  • 5
    Rist burgerbollerne kort på grillpanden. Smør dem generøst med chipotlemayo og fyld dem med salat, bøf og grillede løgringe.
 
Tip:
Hvis du skulle være så uheldig, at din mayonnaise skiller, så kan du redde den. Kom en æggeblomme i en ren skål. Mens du pisker, tilsæt en spsk. af den skilte mayonnaise ad gangen, til du har brugt det hele, og du har en ny, lækker mayonnaise.
 
 
Le Creuset