Grillet sandart med asparges, salturt og safran-aioli

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Grillet sandart med asparges, salturt og safran-aioli
Sandart er en smagfuld og alsidig spisefisk, som desværre er lidt overset i køledisken. Dens kød er fast, og derfor egner den sig særligt godt til at blive grillet. I denne opskrift bliver den skindstegte fisk serveret med en aromatisk safran-aioli, som er nem at lave, og lækre, grønne grøntsager. En ret som er oplagt at lave under åben himmel. Denne opskrift er oprindeligt udviklet til at lave på bål, hvor støbejernspanden/gryden placeres på en grillrist eller ovenpå fire sten, som ligger i gløderne. Det er vigtigt, at støbejernet ikke står direkte i gløderne. Har du ikke et bål, kan du sagtens bruge produkterne på grillen eller komfuret og tilberede retten dér.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skaldyr
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 4 stykker sandart
  • 2 bundter asparges, trimmet
  • En håndfuld salturt
  • Saften af en halv citron
  • Olivenolie
  • Salt og peber
Safran-aioli
  • 2 æggeblommer
  • 1 fed hvidløg, knust i en morter med lidt salt
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 dl solsikkeolie
  • 0,5 dl olivenolie
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • ¼ dl kogende vand med et nip safran
  • Salt og peber
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Safran-aioli:
  • 2
    Kom æggeblommer, hvidløg og dijonsennep i en skål. Bland de to typer olie sammen, og tilsæt det drypvis til æggeblommerne, imens du pisker. Det er meget vigtigt, at du tilsætter olien langsomt, så aiolien ikke skiller. Se vores TIP nedenfor, hvis aiolien skulle skille.
  • 3
    Når al olien er tilsat, og konsistensen er fast, tilsættes hvidvinseddike og safranvand. Smag til med salt og peber, og sæt til side.
  • 4
    Sandart og grøntsager:
  • 5
    Varm en grillpande i støbejern op. Kom olivenolie på skindet af fisken, og krydr med salt og peber. Placer fisken på grillpanden med skindsiden nedad.
  • 6
    Vend asparges og salturt i lidt olivenolie, og krydr med salt og peber. Steg grøntsagerne på grillpanden sammen med fisken.
  • 7
    Når skindet på fisken er sprødt, og fisken er stegt halv igennem, vendes den. Grill yderligere 2 minutter på kødsiden. Vend også grøntsagerne. Pres citronsaft over både fisk og grøntsager.
  • 8
    Server fisken med dejlige grillede grøntsager og en skefuld safran-aioli.
 
Tip:
Hvis du skulle være så uheldig, at din aioli skiller, så kan du redde den. Kom en æggeblomme i en ren skål. Mens du pisker, tilsæt en spsk. af den skilte aioli ad gangen, til du har brugt det hele, og du har en ny, lækker aioli.
 
 
Le Creuset