Grillede dådyrkoteletter med glødebagte kartofler og Karl Johan-smør

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Over 2 timer Over 2 timer
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Grillede dådyrkoteletter med glødebagte kartofler og Karl Johan-smør
Dette er mad til urmennesket i dig! Både hjorten og svampene findes i skoven, og retten er oplagt at lave på bål under åben himmel. Vildtkoteletterne serveres sammen med en spicy Salsa Inzamino, der minder om en pesto, og kartofler, som bages i gløderne. Ved servering toppes kartoflerne med aromatisk smør med smag af Karl Johan-svampe. Hvis du ikke kan skaffe dåvildt, kan du lave retten med lammekoteletter. Denne opskrift er oprindeligt udviklet til at lave på bål, hvor støbejernspanden/gryden placeres på en grillrist eller ovenpå fire sten, som ligger i gløderne. Det er vigtigt, at støbejernet ikke står direkte i gløderne. Har du ikke et bål, kan du sagtens bruge produkterne på grillen eller komfuret og tilberede retten dér.
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 12 dådyrkoteletter
  • 2 rosmarinkviste
  • 4 timiankviste
  • 3 fed hvidløg
  • 5 enebær
  • Skallen af en ½ citron
  • Olivenolie
  • 4 bagekartofler
  • Stanniol
Karl Johan-smør:
  • 200 g usaltet smør
  • 30 g tørrede Karl Johan-svampe, blødt op i kogende vand
  • 1 fed hvidløg, knust i en morter med lidt salt.
  • 2 spsk. bredbladet persille, finthakket
Salsa Inzamino:
  • En håndfuld bredbladet persille, finthakket
  • En lille håndfuld mynteblade, finthakket
  • 1 rød chili, uden kerner, finthakket
  • ½ fed hvidløg, knust i en morter med lidt salt
  • Olivenolie
  • Saften af en ½ citron
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Læg kødet i et fad med rosmarin, timian, hvidløg, enebær og citronskal. Hæld 3 spsk. olivenolie over kødet, og bland det hele godt. Dæk med film, og lad kødet marinere i køleskabet i minimum 2 timer - gerne natten over.
  • 2
    Karl Johan-smør: Hak svampene fint, og kom dem i en skål med smør, hvidløg og persille. Bland det hele sammen, og sæt det på køl, til det skal bruges.
  • 3
    Salsa Inzamino: Kom urter, chili og hvidløg i en skål. Tilsæt citronsaft og olivenolie, til du har en pesto-lignende konsistens. Smag til med salt og ekstra citronsaft. Sæt til side, til det skal bruges.
  • 4
    Pak kartoflerne ind i stanniol, og placer dem i gløderne. Lad dem bage i gløderne i ca. 15 minutter. Husk at vende dem jævnligt.
  • 5
    Tag koteletterne ud af køleskabet en halv time inden, de skal steges. Krydr kødet med salt og peber. Varm en grillpande i støbejern op.
  • 6
    Grill koteletterne i 3-4 minutter på hver side. Læg dem efterfølgende på et fad, og dæk dem med stanniol og et rent viskestykke.
  • 7
    Tag kartoflerne ud af bålet og pak dem ud af sølvpapiret. Skær kartoflerne op på midten, og kom Karl Johan-smørret på kartoflerne. Server de grillede dådyrkoteletter med en bagt kartoffel og Salsa Inzamino.