Forel i urter med chilisalt

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer Under 2 timer
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Forel i urter med chilisalt
Her får du opskriften på lækre grillede foreller med krydderurter og hjemmelavet chilisalt.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skaldyr
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Chilisalt:
  • 200 g salt
  • 3 røde chilier
Forel i urter:
  • 2-4 foreller
  • Chilisalt og peber
  • 1 citron
  • Mange friske urter (her: havesyre, dild og oregano)
Desuden:
  • Kødsnor
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Chilisalt:
  • 2
    Chili skæres i små tern. Chilitern og salt lægges på en bageplade og tørres i 1 ½ time ved 80-100° C. Det færdige salt skal opbevares tørt.
  • 3
    Forel i urter:
  • 4
    Rens forellerne godt. Sørg for at der ikke sidder blodrester og lignende tilbage.
  • 5
    Krydr dem indvendigt med chilisalt og peber. Fyld dem med halve skiver citron og en smule urter.
  • 6
    Bind en kødsnor rundt om halsen på forellen. Vikl derefter godt med urter rundt om forellen og bind dem fast.
  • 7
    Grill forellerne 5 minutter på hver side. Lad dem trække i 5 minutter før de befries for urter og skindet forsigtigt trækkes til side.
  • 8
    Tip:
  • 9
    Hvis du har andre krydderurter i køkkenet, kan du også lave salt på disse.