Krydret juleand med honningstegte pastinakker og kirsebærsauce

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Under 1 time Under 1 time
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer Under 2 timer
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Krydret juleand med honningstegte pastinakker og kirsebærsauce
HOVEDINGREDIENSER
  • Kød
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 1,5 kg hel and
  • 1 tsk. kanel
  • ¼ tsk. brunkagekrydderi (mixed spice)
  • ½ tsk. stødt ingefær
  • ½ tsk. stødt muskatnød
  • 1 tsk fint salt
  • ¼ tsk. hvidløgspulver
  • ½ tsk. malede grønne peberkorn
  • 400 g figner
  • 6 skalotteløg, halveret i længden
Honningstegte pastinakker:
  • 550 g pastinakker, halveret i længden
  • 2 spsk. honning
  • 50 g smeltet smør
  • Salt
Pastinakpuré:
  • 4 pastinakker, skrællede og hakkede
  • 2 dl mælk
  • En kvist af salvie
  • Salt
  • 50 ml olivenolie
Sauce:
  • 500 ml oksefond
  • 100 g frosne sure kirsebær
  • Et lille bundt timian
  • 50 g smør, koldt, i tern
  • Salt og sort peber
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Forvarm ovnen til 180 °C.
  • 2
    Bland kanel, brunkagekrydderi, malet ingefær, muskatnød, salt, hvidløgspulver og malede grønne peberkorn i en lille skål. Gnid krydderiblandingen generøst over hele anden og stænk med olivenolie.
  • 3
    Anbring anden i en 31 cm Le Creuset oval gryde. Spred de halverede skalotteløg og figner rundt om anden og stænk lidt mere olivenolie.
  • 4
    Steg i ovnen i 1 time og 30 minutter. Under tilberedningen skal du overøse anden et par gange for at holde den fugtig. Efter 1 time og 30 minutter skal du kontrollere den indvendige temperatur med et kødtermometer. Den skal være 82 °C. Hvis ikke, steges yderligere, hvis skinnet bliver for brunt og sprødt, dækkes med låget, indtil den er helt tilberedt og mør.
  • 5
    Tilberedelse af de honningristede pastinakker: Placer de halverede pastinakker i en form og drys med honning og smeltet smør. Smag til med en knivspids salt. Steg i ovnen (ved samme temperatur som anden) i ca. 30-40 minutter, eller indtil de er gyldne og møre, og vend dem halvvejs for at opnå jævn stegning.
  • 6
    Mens anden og pastinakkerne steges, skal du forberede puréen. Tilsæt de hakkede pastinakker, mælk og salvie i en mellemstor gryde, og tilbered ved middel varme i ca. 15-20 minutter, indtil de er møre.
  • 7
    Dræn pastinakker, kassér salvien og gem noget af mælken til at blende for at fortynde din puré, hvis det er nødvendigt. Blend, indtil den er jævn. Når motoren kører, tilsættes olivenolien. Smag til og sæt til side.
  • 8
    Tilberedelse af saucen: i en mellemstor gryde tilsættes oksekødsbouillonen og det skal bringes til at simre. Reducer til halvdelen, indtil den er let fortykket. Tilsæt de frosne sure kirsebær og et par kviste timian. Få den til at simre, og lad den koge i ca. 10-15 minutter, så smagene kombineres. Når kirsebærrene er blødgjorte, skal du fjerne timianen. Tag det af varmen, og pisk det kolde smør i tern for at skabe en rig og fløjlsagtig tekstur. Smag til med salt og peber.
  • 9
    Når anden er færdig, så lad den hvile i 10 minutter før udskæring. Server anden sammen med de ristede skalotteløg og figner, cremet pastinakpuré, honningstegte pastinakker og hæld kirsebærsauce over.
 
Pynt med dybstegt salvie og urteolie.
“Mixed spice” er en blanding af krydderier, der fås i supermarkeder. Det indeholder kanel, muskatnød, krydderi, nelliker, ingefær, koriander (frø) og muskatblomme.
 
 
Le Creuset