Guide til grydestørrelser

Vores støbejernsgryde fås i mange former og størrelser, og er velegnet til forskellige madlavningsteknikker såsom braisering, bagning, sautering og stuvning. De emaljerede støbejernsgryder er en investering, der vil vare i flere generationer, og vi vil hjælpe dig med at vælge den rette størrelse til dine madlavnings- og serveringsbehov.  

Image without a name
 

Hvilken grydestørrelse er bedst for dig?

Vi har en gryde i den rette størrelse til enhver og til alle opskrifter. Hver grydestørrelse har sin funktion, så overvej, hvilke retter du godt kan lide at lave, og hvor mange mennesker du laver dem til for at finde den rigtige for dig.

1.    Hvor mange mennesker laver du mad til?


Tommelfingerreglen er at regne med 1 liter pr. person og at runde op. Det vil sige, for en familie på fire skal du bruge en grydekapacitet på minimum 4 liter. Og hvis man runder op, så er den perfekte størrelse ca. 5-6 liter.


Det er også vigtigt at overveje, hvor ofte du laver mad til gæster. Eller kan du godt lide at lave store portioner til nedfrysning, at lave madpakker til hele ugen, eller er du stor fan af rester? Hvis ja, så kan det være en god idé at tilføje et par liter for at imødekomme disse madlavningsbehov.


2.    Hvilke retter kan du godt lide at lave?


Kan du godt lide at lave supper og gryderetter, eller er du fan af stegt og braiseret mad? Dette er vigtigt at overveje, da forskellige tilberedningsteknikker kræver forskellige størrelser. Til stuvninger og supper har du brug for en høj gryde, men du behøver ikke en stor bund. Men hvis du skal stege og braisere, skal gryden være bred, fordi der skal være meget plads imellem råvarestykkerne, for at de kan brunes og karamelliseres effektivt.


Har du gjort dig disse overvejelser, så er du klar til at vælge den perfekte størrelse.

 

Vælg den rette grydestørrelse

Vores sammenligningstabel nedenunder vil hjælpe dig med at træffe beslutningen. 

 

Størrelser: Runde gryder

· Vigtigste funktioner

Denne høje, runde gryde kan rumme mange ingredienser/væsker og matcher blussets form for at sikre en jævn varmefordeling.


· Ideel størrelse for

Supper, stuvninger, karry-retter, bagning. 

Størrelser: Ovale gryder 

· Vigtigste funktioner

Denne aflange form trives godt i ovnen og er  ideel til stegning af større kødudskæringer.


· Ideel størrelse til

Stege, større udskæringer og fjerkræ. 

Størrelser: Buffetgryder 

· Vigtigste funktioner

En lav kant og en bred bund til bruning med god plads til at vende maden.


· Ideel størrelse for

Bruning, braisering, bagning, sideretter med mere.

Udover størrelsen bør du overveje, hvilken grydeform der bedst matcher dine madlavningsbehov. 


Hver gryde er unik og designet til specifikke madlavningsteknikker. Eksempelvis er Signature-buffetgryden designet til braisering, men den ovale Signature-gryde er optimal for store stege takket være dens aflange form. Vores guide vil hjælpe dig med at udforske de forskellige former og deres bedste kvaliteter.

udforsk vores gryders former
 

Hvad bør man ellers overveje?

Vi tilbyder også gryder i forskellige materialer såsom non-stick eller rustfrit stålUdforsk vores udvalg af materialer for at finde det ideelle match til din madlavningsstil.

UDFORSK VORES MATERIALER
Image without a name
 

Sådan måles vores gryder

Vores praktiske mål kan hjælpe dig med at gennemskue dimensioner af vores køkkenudstyr for at finde det rette match til dit køkken.



1. Dybde

2. Højde

3. Bunddiameter

4. Størrelse

5. Længde

 

Hvorfor vælge Le Creuset?