
HOVEDINGREDIENSER
- Mælkeprodukter
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
Crème Brûlée
- 5 dl piskefløde
- 100 g sødmælk
- 1 tsk. vaniljebønnepasta
- 1 tsk. ingefærpulver
- 1 tsk. stødt kanel
- ½ tsk. brunkagekrydderi
- 115 g æggeblommer fra fritgående høns
- 80 g gyldent sukker
Ingefærstjerner
- 440 g kagemel
- 1 tsk. natron
- 1 spsk. malet ingefær
- 1 spsk. malet kanel
- ½ tsk. brunkagekrydderi
- 140 g saltet smør ved stuetemperatur
- 150 g brunt sukker
- 200 g melasse
- 1 æg fra fritgående høns
- 1 tsk. vanilje
-
Fremgangsmåde
-
1Til ingefærstjernerne: Sigt kagemel, natron, malet ingefær, malet kanel og brunkagekrydderi sammen i en stor skål. Smørret piskes sammen med det mørkebrune sukker i skålen på en elektrisk røremaskine ved hjælp en en K-spade, indtil det er let og luftigt. Tilføj melasse, æg og vaniljeekstrakt og pisk, indtil det er godt kombineret. Tilføj gradvist de tørre ingredienser, og bland det hele sammen, indtil der dannes en dej. Pak dejen ind i plastfolie, og opbevar den på køl i 1 time.
-
2Forvarm ovnen til 180 °C. Rul dejen ud på en let melet overflade til en tykkelse på ca. 5 mm. Brug en kageudstikker til at skære stjerneformerne ud. Placer stjernerne på en bageplade med bagepapir på. Bages i 8-10 minutter, eller indtil de er gyldenbrune. Når de er bagt, overføres de til en bagerist.
-
3Til Crème Brûlée: Forvarm din ovn til 110 °C. Anbring fire Le Creuset minigryder eller ramekiner i en firkantet Le Creuset bradepande i rustfrit stål.
-
4I en gryde kombineres piskefløde, sødmælk, vaniljebønnepasta, ingefærpulver, malet kanel og brunkagekrydderi. Det hele piskes sammen. Blandingen opvarmes ved medium varme, mens der røres rundt en gang imellem og indtil det simrer blidt. Det må ikke koge. Tag blandingen af varmen, og lad den trække i 5 minutter.
-
5I en skål piskes æggeblommerne og gyldent sukker sammen, indtil det er blegt og let fortykket. Hæld gradvist den varme flødeblanding i æggeblandingen, mens du pisker konstant for at forhindre, at det skiller. Sigt blandingen gennem en fin sigte for at sikre en glat tekstur. Fordel cremen jævnt mellem minigryderne. Brug en brænder på eventuelle bobler på overfladen.
-
6Hæld varmt vand i den firkantede Le Creuset bradepande i rustfrit stål, indtil det når halvvejs op ad grydesiderne (dette skaber et vandbad til jævn bagning). Bag i 1 time, eller indtil cremen lige er sat, men stadig lidt blød i midten. Tag gryderne op af vandbadet, og lad dem køle ned til stuetemperatur.
-
7Afkøl i køleskab i mindst 4 timer, helst natten over. Inden servering drysses et tyndt, jævnt lag sukker over hver creme. Brug en brænder til at karamellisere sukkeret, indtil det er gyldent og sprødt. Serveres med ingefærstjernerne og nydes.