Bagte æg i filodej

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Bagte æg i filodej
Løft din morgenmad eller brunch med denne dejlige ret. Hver servering har et perfekt bagt æg, der ligger i en sprød, gylden skål af filodej, hvilket skaber en smuk kontrast af teksturer. En elegant, men enkel ret, som helt sikkert vil imponere dine gæster og blive en favorit ved dit bord.
HOVEDINGREDIENSER
  • Æg
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 250 g ark filodej, optøet
  • 100 ml olivenolie
  • 12 strimler bacon
  • Frisk basilikum til pynt
  • 6 æg fra fritgående høns
  • Salt og peber
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Forvarm ovnen til 180 °C/356 °F/gasmærke 4
  • 2
    Læg et lag dej på en ren overflade, og børst overfladen med olivenolie. Læg endnu et ark dej oven på, og gentag, indtil alle arkene er brugt.
  • 3
    Skær det i 6 firkanter. Beklæd hver Le Creuset Minigryde med en firkant filodej. Tryk filodejen ind i minigryden med bunden af et glas.
  • 4
    Anbring minigryderne på en bageplade. Hæld blommen og hviden fra et æg ud i hver minigryde. Krydr med salt og sort peber. Bages i 20 minutter eller lidt længere, hvis du kan lide ægget gennembagt.
  • 5
    Steg baconen, indtil den er sprød. Server æggene med friske urter, fetaost, soltørrede tomater, asparges eller stegte svampe.