
Løft din morgenmad eller brunch med denne dejlige ret. Hver servering har et perfekt bagt æg, der ligger i en sprød, gylden skål af filodej, hvilket skaber en smuk kontrast af teksturer. En elegant, men enkel ret, som helt sikkert vil imponere dine gæster og blive en favorit ved dit bord.
HOVEDINGREDIENSER
- Æg
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
- 250 g ark filodej, optøet
- 100 ml olivenolie
- 12 strimler bacon
- Frisk basilikum til pynt
- 6 æg fra fritgående høns
- Salt og peber
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm ovnen til 180 °C/356 °F/gasmærke 4
-
2Læg et lag dej på en ren overflade, og børst overfladen med olivenolie. Læg endnu et ark dej oven på, og gentag, indtil alle arkene er brugt.
-
3Skær det i 6 firkanter. Beklæd hver Le Creuset Minigryde med en firkant filodej. Tryk filodejen ind i minigryden med bunden af et glas.
-
4Anbring minigryderne på en bageplade. Hæld blommen og hviden fra et æg ud i hver minigryde. Krydr med salt og sort peber. Bages i 20 minutter eller lidt længere, hvis du kan lide ægget gennembagt.
-
5Steg baconen, indtil den er sprød. Server æggene med friske urter, fetaost, soltørrede tomater, asparges eller stegte svampe.