Panerede og grillede kammuslinger i en cremet urtesauce med citron og parmesanost

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Panerede og grillede kammuslinger i en cremet urtesauce med citron og parmesanost
HOVEDINGREDIENSER
  • Kød
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Kammuslinger:
  • 8 kammuslinger
  • olivenolie
  • 1 spsk. smør
Panko-brødkrummer:
  • 50 g smeltet smør
  • 2 citroner (skallen heraf)
  • 50 g parmesanost, revet
  • 100 g Panko-brødkrummer
Cremet urtesauce med citron og parmesanost:
  • 600 ml fløde
  • 100 g parmesanost
  • 2 spsk. persille (hakket)
  • Skallen af 1 citron
Til servering:
  • Asparges
  • Pancetta
  • Salt og peber
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Damp eller blanchér asparges, indtil de er møre og sprøde. Krydr med lidt salt og peber. Sæt det til side.
  • 2
    Sådan laves saucen: Tilføj fløden i en gryde ved middel varme, og lad den simre til den er reduceret til halvdelen eller indtil den er tyknet. Pisk parmesanosten i, efterfulgt af citronskallen, smag saucen til og sæt den til side for at lade den køle af.
  • 3
    Bland Panko-brødkrummerne sammen med det smeltede smør, citronskallen og parmesanosten i en skål. Sæt det til side.
  • 4
    Sådan laves kammuslingerne: Dup kammuslingerne tørre med køkkenrulle og krydr dem med salt og peber. Smelt smørret sammen med et stænk olivenolie i en stegepande ved middelhøj varme. Svits kammuslingerne i ca. 1-2 minutter pr. side, indtil de er gyldenbrune. Overfyld ikke panden. Tag dem af panden og sæt dem til side.
  • 5
    Forvarm ovnen til 200°C på grillindstillingen. Vikl pancettaen omkring 2 eller 3 blancherede asparges, læg dem i et Le Creuset Heritage fad eller på en bageplade, og bag dem i den varme ovnen i 7-8 minutter, indtil de er sprøde.
  • 6
    Tilføj persille til den afkølede, reducerede sauce. Fordel saucen i 4 Le Creuset ramekiner, og læg 2 svitsede kammuslinger i hver ramekin. Drys brødkrummeblandingen over. Anbring ramekinerne på en bageplade og under ovnens grillfunktion i ca. 2-4 minutter, indtil de er gyldne. Hold øje med dem, da de hurtigt kan brænde på.
  • 7
    Server asparges sammen med kammuslingerne og nyd det som en lækker forret.
 
Serveres med flager af parmesanost og stænket med olivenolie.
 
 
Le Creuset