
HOVEDINGREDIENSER
- Kød
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
Kammuslinger:
- 8 kammuslinger
- olivenolie
- 1 spsk. smør
Panko-brødkrummer:
- 50 g smeltet smør
- 2 citroner (skallen heraf)
- 50 g parmesanost, revet
- 100 g Panko-brødkrummer
Cremet urtesauce med citron og parmesanost:
- 600 ml fløde
- 100 g parmesanost
- 2 spsk. persille (hakket)
- Skallen af 1 citron
Til servering:
- Asparges
- Pancetta
- Salt og peber
-
Fremgangsmåde
-
1Damp eller blanchér asparges, indtil de er møre og sprøde. Krydr med lidt salt og peber. Sæt det til side.
-
2Sådan laves saucen: Tilføj fløden i en gryde ved middel varme, og lad den simre til den er reduceret til halvdelen eller indtil den er tyknet. Pisk parmesanosten i, efterfulgt af citronskallen, smag saucen til og sæt den til side for at lade den køle af.
-
3Bland Panko-brødkrummerne sammen med det smeltede smør, citronskallen og parmesanosten i en skål. Sæt det til side.
-
4Sådan laves kammuslingerne: Dup kammuslingerne tørre med køkkenrulle og krydr dem med salt og peber. Smelt smørret sammen med et stænk olivenolie i en stegepande ved middelhøj varme. Svits kammuslingerne i ca. 1-2 minutter pr. side, indtil de er gyldenbrune. Overfyld ikke panden. Tag dem af panden og sæt dem til side.
-
5Forvarm ovnen til 200°C på grillindstillingen. Vikl pancettaen omkring 2 eller 3 blancherede asparges, læg dem i et Le Creuset Heritage fad eller på en bageplade, og bag dem i den varme ovnen i 7-8 minutter, indtil de er sprøde.
-
6Tilføj persille til den afkølede, reducerede sauce. Fordel saucen i 4 Le Creuset ramekiner, og læg 2 svitsede kammuslinger i hver ramekin. Drys brødkrummeblandingen over. Anbring ramekinerne på en bageplade og under ovnens grillfunktion i ca. 2-4 minutter, indtil de er gyldne. Hold øje med dem, da de hurtigt kan brænde på.
-
7Server asparges sammen med kammuslingerne og nyd det som en lækker forret.
Serveres med flager af parmesanost og stænket med olivenolie.
