
Taginen er i Nordafrika en naturlig del af husholdningen, hvor den frembringer smagfulde retter ved hjælp af minimal væskebrug. Brug den fx til langsomt at simre lammekød krydret med duftende spidskommen, kanel, chili og ingefær. Appelsinskal og abrikoser tilfører den krydrede smag en autentisk sødme, som er typisk for det marokkanske cuisine. Mynte og de ristede pistacienødder afrunder retten.
HOVEDINGREDIENSER
- Lam
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
- 1 finthakket løg
- 2 spsk. olivenolie
- 1 kg lammekød i tern
- 1 tsk. spidskommen
- 1 hel kanelstang
- 1 tsk. hakket ingefær
- 1 tsk. hakket hvidløg
- 1 tsk. tørrede chiliflager eller 1 finthakket grøn chili
- 2 appelsiner, økologiske
- 300 ml lammefond
- 150 g tørrede abrikoser
- 100 g pistacienødder, afskallede
- 1 spsk. olivenolie
- Et par mynteblade
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm ovnen til 200° C.
-
2Sauter løgene i 1 spsk. olivenolie i taginens støbejernsbund til de er gennemsigtige, og gem dem til senere.
-
3Brun lammeterningerne på alle sider, og gem dem til senere. Tilføj 1 spsk. olivenolie samt spidskommen, kanel, ingefær, hvidløg og chiliflager, og sauter i 2 minutter.
-
4Kom lammet tilbage i taginens bund med revet skal og saft fra 1 appelsin. Tilsæt herefter lammefond og abrikoser. Skær den resterende appelsin i kvarte og kom i retten.
-
5Læg låget på og placer taginen i den varme ovn i 75 minutter eller til kødet er mørt.
-
6Rist pistacienødderne lige før serveringen i 1 spsk. olivenolie. Lad dem køle af og hak dem groft.
-
7Drys med nødder og mynteblade på retten og server.
Tip
Server retten med couscous for ægte marokkansk stemning.
