Langtidsstegt lam Kleftiko

SVÆRHEDSGRAD
Svær Svær
TILBEREDNINGSTID
Over 2 timer Over 2 timer
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Langtidsstegt lam Kleftiko
Kleftiko er en græsk ret med lammekød, som skal langtidssimre. Her er perfekt at bruge en oval stegeso fra Le Creuset på ca. 3 L. Start dagen med at tilberede retten og du vil blive belønnet med mørt kød, der nærmest smelter på tungen til aftensmad. Brug gerne rigeligt af de friske krydderurter, men hold en anelse igen med timian. Læg evt. lidt krydderurter til side til kartoflerne.
HOVEDINGREDIENSER
  • Lam
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 1 lammekølle (ca. 1,5 kg)
  • ca. 10 fed hvidløg, du kan bruge mindre eller helt op til 15
  • 3 gulerødder
  • 1 løg
  • 1 pastinak
  • 1 citron
  • 2-3 dl rødvin
  • rosmarin
  • timian
  • oregano
  • persille
  • salt & peber
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Halvdelen af hvidløgsfeddene skæres på langs.
  • 2
    Stik huller i lammekøllen med en spids kniv, og pres hvidløgene ind i dem.
  • 3
    Køllen smøres ind i olie og gnides med rigeligt salt og peber.
  • 4
    Gulerødder, løg og pastinak skrælles og skæres i grove stykker og hældes i stegesoen.
  • 5
    Citronen skæres i både og kommes sammen med halvdelen af de resterende hvidløg og halvdelen af krydderurterne i stegesoen.
  • 6
    Lammekøllen lægges ovenpå grøntsagerne og toppes med resten af hvidløgene og krydderurterne. Hæld rødvinen ved.
  • 7
    Læg låget på stegesoen og sæt den ind i en forvarmet ovn ved 120 grader. Stegetiden er 5-6 timer. Kødets temperatur bør være mindst 75 grader.
  • 8
    Serveres med let kogte kartofler der er vendt på panden i smør og krydderurter, en græsk salat med oliven og feta og tzatziki samt et lækkert brød med sprød skorpe.