Klassisk tarte tatin

SVÆRHEDSGRAD
Svær Svær
TILBEREDNINGSTID
Over 2 timer Over 2 timer
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Klassisk tarte tatin
Tarte tatin stammer helt tilbage fra 1880’erne, hvor de to franske søstre, Stéphanie og Caroline Tatin, skabte desserten, og gjorde den kendt i hele Frankrig. Den dag i dag er det stadig en af de mest populære franske desserter på menukortet. Som hjemmekok kan du sagtens prøve kræfter med denne franske dessert, da den ikke kræver særlig meget teknik. Her får du opskriften på den klassiske tarte tatin med karamelliserede æbler og sprød dej.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frugt
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 120 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • En knivspids salt
  • 115 g smør, koldt og skåret i tern
  • 1 æggeblomme
  • 1-2 spsk. koldt vand
Fyld:
  • 200 g sukker
  • 0,75 dl æblejuice, gerne ufiltreret
  • 1 citron, saften heraf
  • 1 tsk. vaniljeekstrakt
  • 115 g smør
  • 4-6 æbler, skrællet, udkernet og skåret i kvarte
Andet:
  • Piskefløde, pisket til flødeskum
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Kom mel, sukker og salt i en foodprocessor og tilsæt smørret lidt efter lidt mens maskinen kører. Blend indtil blanding ligner groft mel.
  • 2
    Pisk æggeblomme og 1 spsk. koldt vand sammen i en skål og hæld i melblandingen. Blend til dejen samler sig og former klumper. Hvis dejen er for tør til at holde sammen, kan du tilføje lidt mere koldt vand
  • 3
    Drys lidt mel på bordet og rul dejen ud i en cirkel med en diameter på 28 cm.
  • 4
    Læg den på et fad eller en bageplade og dæk med husholdningsfilm. Sæt den i køleskabet i mindst 1 time
  • 5
    Varm ovnen op til 220 °C
  • 6
    Brug en tarte tatin tærteform til at lave fyldet. Kom sukker, æblejuice, citronsaft og vaniljeekstrakt i formen og bring blandingen i kog over høj varme. Rør konstant indtil sukkeret er opløst.
  • 7
    Lad det derefter koge uden at røre i det til karamellen har fået en mørk ravfarve.
  • 8
    Fjern formen fra varmen og rør smørret i et par stykker ad gangen til det hele er tilsat, og karamellen er ensartet
  • 9
    Placér æblerne i formen oven på karamellen med den runde side nedad. Placér dem gerne så pænt som muligt, at de kommer til at udgøre kagens top.
  • 10
    Sæt igen formen på komfuret og tilbered æblerne ved lav varme i 10-15 minutter til der opstår brun, boblende juice i kanten af formen
  • 11
    Tag formen af varmen og læg den runde dej over æblerne. Brug en ske til at stikke dejens kanter ned i formen og ind under æblerne.
  • 12
    Bag kagen i ovnen til den er gylden, cirka 10-15 minutter
  • 13
    Placér kagen på en afkølingsrist og lad den køle af i cirka 15 minutter.
  • 14
    Løsn tærten ved at lade en tynd kniv løbe rundt i formens kant. Placér det ønskede serveringsfad omvendt oven på kagen. Hold formen og fadet tæt sammen og vend dem hurtigt om, så kagen falder ned på fadet. Hvis der sidder nogle æbler tilbage i fadet, kan du nænsomt løsne dem, og placere dem på kagen
  • 15
    Servér kagen varm sammen med flødeskum