Ossobuco

SVÆRHEDSGRAD
Svær Svær
TILBEREDNINGSTID
Over 2 timer Over 2 timer
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Ossobuco
En klassisk italiensk egnsret, som stammer fra områderne Piemonte og Lombardiet i Norditalien. Navnet osso-buco henviser til hullet midt i kalveskankbenet, hvor marven sidder. Marven er medvirkende til at Ossobuco får den rette smag.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kalv
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 2 kg kalveskank (skåret i skiver til ossobuco)
  • 2 dl mel
  • 2 spsk. olivenolie
  • 50 g smør
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 2-3 spsk. mel
  • 1 flaske tør hvidvin (75 cl)
  • ½ l grøntsagsbouillon
  • 250 g gulerødder
  • 250 g knoldselleri
  • 250 g pastinak
  • 10 skalotteløg
  • 4 fed hvidløg
  • 6 laurbærblade
  • 6-8 kviste timian
  • 15 sorte peberkorn
  • Salt og friskkværnet sort peber
Gremolata (drys til retten ved servering):
  • 1 usprøjtet citron
  • 3 fed hvidløg
  • ¼ bundt bredbladet persille
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Vend kødet i melet, og brun det i olie og smør i stegegryden. Tag kødet op, og læg det til side.
  • 2
    Kom tomatpuré og mel i det overskydende fedtstof i gryden, og brun det i ca. 2 minutter.
  • 3
    Tilsæt hvidvin, og lad det koge godt igennem, til saucen jævner og er glat og blank.
  • 4
    Tilsæt bouillon, og lad den koge op. Smag til med salt og peber. Kom kødet tilbage i gryden.
  • 5
    Skær rodfrugter og løg i grove stykker, og kom det i gryden sammen med hvidløg, laurbærblade, timian og peberkorn. Lad det hele simre i ca. 2 timer, indtil kødet er ved at falde fra benet.
  • 6
    Lav imens gremolataen:
  • 7
    Skræl citronen, og fjern alt det hvide fra skallen. Snit skallen i fine strimler, eller riv den på et rivejern.
  • 8
    Snit eller hak hvidløg og persille fint, og bland det sammen med citronskallen.
  • 9
    Server ossobucoen med gremolataen og eventuelt kartoffelmos eller ris.