Braiserede short ribs

SVÆRHEDSGRAD
Svær Svær
TILBEREDNINGSTID
Over 2 timer Over 2 timer
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Braiserede short ribs
Dette må menes at være noget af det bedste ’hyggemad’, der findes. På dansk kaldes short ribs for tværreb, der er en udskæring, der kommer fra oksens underside. I denne opskrift bliver kødet tilberedt over flere timer, til det er blevet mørt og lækkert. Retten er oplagt at servere som gæstemad, da den kræver lidt forberedelse og blot passer sig selv under tilberedningen. Du kan vælge at servere retten med det samme, eller stille den i køleskabet natten over for at intensivere smag og mørhed. Det vil sige, at du sagtens kan lave retten i forvejen og servere den den efterfølgende dag.
HOVEDINGREDIENSER
  • Oksekød
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 6 stykker short ribs, med ben
  • 1 tsk. salt
  • ½ tsk. peber
  • 1 spsk. rapsolie
  • 1 løg, grofthakket
  • 2 selleri, skåret i tern
  • 1 gulerod, skåret i tern
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 200 g tørrede figner
  • 4 dl frugtig rødvin
  • 1 dl hakkede tomater fra dåse
  • 2 laurbærblade
  • 2 kanelstænger
  • 1 kvist frisk rosmarin
  • 2 dl kyllingefond, efter behov
  • Frisk persille, finthakket, til servering
  • Appelsinskal, fintrevet, til servering
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Varm ovnen op til 140 °C
  • 2
    Krydr kødet med halvdelen af saltet og peberet.
  • 3
    Varm buffetgryden op ved høj varme. Tilsæt olie.
  • 4
    Fordel kødstykkerne i gryden i ét lag. Steg dem til de er mørkebrune og har dannet er godt skorpe på alle sider. De skal cirka have 2-3 minutter på hver side. Sørg for ikke at vende dem for ofte da det vil forhindre dem i at danne skorpe og resultere i at de koger i stedet. Læg stykkerne på en tallerken og sæt til side
  • 5
    Skru ned til middel varme og kom løg, selleri og gulerod i buffetgryden. Steg grøntsagerne i cirka 5 minutter til de er møre.
  • 6
    Tilsæt hvidløg, figner og det resterende sal og peber. Steg i minut
  • 7
    Tilsæt rødvin og rør godt rundt for at løsne de det fastbrændte i bunden af gryden. Lad det simre i cirka 5 minutter til rødvinen er reduceret til en fjerdedel
  • 8
    Tilsæt hakkede tomater, laurbærblade, kanel og rosmarin.
  • 9
    Fordel kødstykkerne i gryden og tilsæt kyllingefond til det næsten dækker. Læg låg på og sæt i ovnen. Braisér først i 1,5 time, vend kødstykkerne og braisér videre i endnu 1,5 time Tag kødet ud af gryden og læg på en tallerken.
  • 10
    Sigt saucen og kom den tilbage i gryden.
  • 11
    Returnér kødstykkerne til gryden, smag til med salt og peber og drys med appelsinskal og persille.
 
Kokkens noter
Du kan også vælge at sætte gryden i køleskabet og servere retten den efterfølgende dag. Så mørner kødet endnu mere. Skrap det kolde fedt af retten, læg låg på og varm op i ovnen i cirka 1 time ved 140 °C
 
 
Le Creuset