
Fyldte pastaskaller inspireret af den klassiske romerske pastaret cacio e pepe, som kombinerer pecorino romano-ost og sort peber i en silkeblød, tyktflydende flødesauce. I denne version fyldes kæmpestore pastaskaller med ricottafyld og lægges i flødesauce, der bliver mere fyldig ved bagning i et rektangulært Heritage-stentøjsfad. En lækker, enkel og dekadent middagsret, som serveres direkte fra ovnen til bordet med en frisk grøn salat til.
HOVEDINGREDIENSER
- Pasta
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
- 340 g store pastaskaller
- 60 g usaltet smør, smeltet
- 480 ml piskefløde, stuetemperatur
- 1 spsk. mel
- 150 g pecorino romano, revet
- 4 tsk. sort peber, kværnet
- Salt
- 450 g ricotta
- 1 æg
- 100 g fedtreduceret mozzarella, revet
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm ovnen til 200 °C.
-
2Kog pastaskallerne al dente i en dyb gryde i ca. 8-10 minutter. Dræn og skyl pastaen under koldt vand for hurtigt at køle den ned. Ryst den tør, og sæt til side.
-
3Mens pastaen koger, blander du smør, fløde, mel, 60 g pecorino romano og 1 teskefuld sort peber sammen. Smag til med salt og rør rund, indtil du har en jævn masse. Hæld ca. 2/3 af flødeblandingen i bunden af et stort ovnfast fad med låg, og sæt til side.
-
4Kom 90 g pecorino romano, 2 teskefulde sort peber, ricotta, æg og 50 g mozzarella i en stor røreskål. Smag til med en stor knivspids salt, og rør dem sammen.
-
5Kom ricottablandingen i en sprøjtepose (eller en plastikpose med et afskåret hjørne). Fyld forsigtigt pastaskallerne med ricottablanding. Du kan også bruge en ske til at fylde skallerne. Læg de fyldte pastaskaller ned i flødeblandingen i fadet, og hæld den resterende flødeblanding over skallerne. Sæt låget på fadet, og sæt det i en forvarmet ovn. Bag i 10 minutter.
-
6Tag fadet ud af ovnen, og fjern forsigtigt låget. Top skallerne med de resterende 30 g pecorino romano, 1 teskefuld sort peber og 50 g mozzarella. Sæt fadet tilbage i ovnen uden låg, og bag i 20-25 min., indtil pastaskallerne er lige ved at blive brune og sprøde på toppen. Tag retten ud af ovnen, og lad den køle lidt af inden servering.