
Hemmeligheden bag disse lækre short ribs er umamigivende karljohanpulver, der gør det til en imponerende forret, der er nem at lave i forvejen. Short ribs (oksetværreb på ben) braiseres i rødvin og fond, indtil de er møre. Toppes med en lækker blanding af sauterede svampe og hvidløg før servering. Serveres med kartoffelmos, polenta eller endda gnocchi, der kan opsuge hver eneste dråbe af karljohansaucen.
HOVEDINGREDIENSER
- Kød
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
Short ribs:
- 1,4 kg short ribs (oksetværreb på ben)
- Salt og friskkværnet sort peber
- 2 spsk. karljohanpulver
- Mel
- Olivenolie
- 1 løg i tern
- 6 fed hvidløg, skrællet og skåret i skiver
- 360 ml tør rødvin
- 240 ml oksefond
- 1 spsk. tomatpuré
- 1 bundt urter (evt. persille, timian og laurbærblade)
Svampe med hvidløg og urter:
- 30 g usaltet smør
- 225 g champignon, skåret i kvarte
- 225 g shitake-hatte i skiver
- 225 g østershatte
- 15 g persilleblade, hakkede
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm ovnen op til 160 ˚C. Krydr short ribs med salt, peber og karljohanpulver. Drys mel ud over kødet, så de er dækket, og ryst overskydende mel af.
-
2Hæld nok olivenolie i panden til at dække hele bunden. Opvarm en buffetgryde i emaljeret støbejern ved lav til medium varme. Opvarm olien, indtil den har fine bobler, men ikke ryger. Læg 3-4 short ribs i buffetgryden, og brun dem af på alle sider. Tag dem ud af gryden, og læg dem til side på en tallerken. Tilføj mere olie til buffetgryden, hvis det er nødvendigt, og gentag bruningsprocessen med de resterende short ribs.
-
3Reducer varmen til middellav. Kom løg i buffetgryden, og steg dem i 5 minutter, indtil de begynder at brune og karamellisere. Tilsæt halvdelen af hvidløg, og sauter dem i ca. 30 sekunder, kun indtil de dufter. Hæld vinen i, og lad det hele simre i ca. 5 minutter for at reducere volumen til det halve.
-
4Tilsæt fond, tomatpasta og dit bundt krydderurter, og rør rundt for at kombinere dem. Kom short ribs og eventuel sky tilbage i gryden med saucen. Sæt låget på, og stil buffetgryden i en forvarmet ovn. Tilbered i ca. 2 til 2,5 time, indtil kødet er mørt og begynder at falde af benet. Fjern låget i de sidste 30 minutter af tilberedningstiden for at reducere saucen en smule.
-
5I mellemtiden opvarmes en stegepande over medium varme. Smelt smørret på panden. Kom alle svampene på panden, og sautér dem under let omrøring i ca. 10 minutter, indtil de bliver brune. Smag til med salt, tilsæt det resterende hvidløg, og tilbered det i yderligere 1 minut. Tilsæt persille, og vend det hele sammen på panden. Sæt svampene til side, dækket med låg for at holde varmen.
-
6Tag dine short ribs ud af ovnen, og smag saucen til med ekstra salt og peber, hvis du synes, det mangler. Top dine short ribs med svampe og sauce, og servér.