Lær om de bedste materialer til madlavning

Hvilket materiale er bedst til madlavning?

Når du browser i vores produktsortiment, kan du komme til at undre dig: Hvilket materiale er virkeligt bedst til madlavning?


Vi tilbyder en række af forskelligt madlavningsudstyr i emaljeret støbejern, non-stick, rustfrit stål, stentøj, samt bagegrej i non-stick og silikonetilbehør, der hver har sine unikke fordele.


Det handler faktisk ikke om at finde det bedste materiale, men om at finde de gryder og pander, der bedst matcher din personlige madlavningsstil.


Lad vores omfattende guide hjælpe dig med at træffe en velinformeret beslutning og gøre din madlavningsoplevelse endnu bedre.

Image without a name

Overblik over vores sortiment

 

Fordele ved at bruge støbejern

Image without a name

Siden 1925 har vi i Frankrig produceret vores køkkenudstyr i emaljeret støbejern og tilbudt både nye og erfarne hjemmekokke flere fordele i køkkenet. Det fås i et bredt udvalg af farver, der passer til enhver køkkenindretning. 

  • Vigtig fordel: Fremragende til at fastholde og fordele varme
  • Bedst til: Gryderetter eller simremad, braisering eller bagning (lys indvendig emalje); stegning og svitsning (sort indvendig emalje)
  • Varmekilder: Alle komfurtyper samt ovn op til 260 °C (til produkter med knop i rustfrit stål)
  • Brug af olie/fedtstof: Ja
  • Rengøring: Velegnet til opvaskemaskine, men vi anbefaler at vaske op i hånd og bruge vores Pots & Pans Rengøring
  • Garanti: Livstid 
 

Fordele ved at bruge rustfrit stål

Image without a name

Trelags- rustfrit stål opvarmer hurtigt og jævnt - perfekt til daglig madlavning, herunder svitsning, blanchering og stegning. Det fås både som ubelagt og med non-stick, hvilket gør det endnu mere alsidigt og brugbart.

  • Vigtig fordel: Hurtig opvarmning, reagerer hurtigt på temperaturjusteringer
  • Bedst til: Svitsning, stegning, reduktion af saucer
  • Varmekilder: Alle komfurtyper samt ovn slet op til 260°C
  • Brug af olie/fedtstof: Ja til pander uden belægning; lidt eller ingen fedt/olie til pander med belægning
  • Rengøring: Opvaskemaskinesikker
  • Garanti: Livstid 
 

Fordele ved at bruge non-stick

Image without a name

Vores toughened non-stick-køkkenudstyr er fremstillet af aluminium og er et fremragende valg for begynderkokke samt dem, der foretrækker fedtfattig madlavning. Selv delikate ingredienser brænder ikke fast, hvilket gør rengøringen nem.

  • Vigtig fordel: Sundere madlavning med fremragende slippeevne 
  • Bedst til: Skrøbelige fødevarer som fisk, æg eller melretter
  • Varmekilder: Alle komfurtyper samt ovn ved op til 260°C
  • Brug af olie/fedtstof: Lidt eller ingen fedt/olie
  • Rengøring: Opvaskemaskinesikker, men vi anbefaler at vaske op i hånd
  • Garanti: Livstid 
 

Hvad er køkkenudstyr i emaljeret støbejern?

Alle vores støbejernsprodukter er helt indkapslet i emaljebelægning, så de kræver ikke forbehandling med olieGryder, grillpander og stegepander i emaljeret støbejern er gode til at opretholde varme, hvilket giver mulighed for at bruge lavere varmeindstillinger til madlavning på komfuret og i ovnen. Dette gør, at køkkenudstyr kan præstere både under svitsning ved høj varme og ved langsom tilberedning ved lavere temperaturer. Til gengæld har denne type køkkenudstyr brug for tid til gradvis opvarmning for at være effektiv og opnå ensartede resultater. En anden fordel ved emaljeret støbejern er, at det er ekstremt holdbart og modstandsdygtigt i forhold til afskalning, rust og revner, når det plejes korrekt.


Du har måske bemærket, at vores støbejernskøkkengrej fås i to forskellige typer af emalje. De fleste kender vores lyse, sandfarvede belægning fra vores bedst sælgende gryder. Den lyse, sandfarvede emalje gør det nemt at følge med i tilberedningsprocessen, mens du laver mad, og er velegnet til tilberedningsteknikker, der kræver fugt. Den indvendige emalje i sort, der findes på stege- og grillpander, er specielt designet til grillstegning, svitsning og andre tørre tilberedningsmetoder, der resulterer i en dejlig brun, karamelliseret overflade på det, du steger. Med tiden vil emaljen også udvikle en gavnlig patina (overfladefilm), der forbedrer madlavningen.

 

Hvordan bruges køkkenudstyr i emaljeret støbejern?

Selvom køkkengrej i emaljeret støbejern er alsidigt, er der visse madlavningsteknikker, der er skræddersyet til dette særlige materiale. Slet i emaljeret støbejern er exceptionelt til at simre, braisere og stuve. Disse madlavningsteknikker afhænger af jævn varmefordeling og er designet til langsom tilberedning, indtil maden er perfekt mør. Uanset hvad du vælger at tilberede, har vi et støbejernsprodukt i den form og størrelse, der passer til det, samt eksperttips om, brug og pleje af køkkengrej.

Hvad er køkkenudstyr i trelags- rustfrit stål?

Rustfrit stål er et af de mest populære materialer inden for køkkengrej og kan bruges til flere forskellige madlavningsteknikker, herunder svitsning, sautering, bruning, dybstegning og kogning. Denne type køkkengrej giver mulighed for hurtig og jævn opvarmning, hvilket gør den ideel til svitsning af kød, fjerkræ eller fisk. Som regel indeholder køkkengrejssæt i rustfrit stål forskellige kasseroller, stegepander, fondgryder og andet i forskellige størrelser. Hvad enten du har brug for køkkengrej, der gør det nemt at lave en risotto eller at stege den perfekte bøf, så er du godt dækket med denne serie.

 

Hvordan bruges køkkenudstyr i trelags- rustfrit stål?

Køkkengrej i rustfrit stål er ekstremt alsidigt og kan bruges på alle komfurtyper, herunder induktion, el og gas, og er også ovnsikkert, op til 260 °C. Dets aluminiumskerne reagerer på varme og udsætter ensartet ingredienserne for varmekilden, hvilket sikrer jævn tilberedning. Du kan bruge det dagligt uden frygt for, at det ruster eller brænder. Få mere at vide om pleje og rengøring af køkkengrej i rustfrit stål.

Hvad er køkkengrej i toughened non-stick ?

Denne type køkkengrej er særligt velegnet til begynderkokke, der gerne vil eksperimentere, og indeholder hårdt anodiseret aluminium med en forstærket slip-let-belægning. Den er særligt velegnet til tilberedning af klæbrige ingredienser, herunder æg, dej samt andre klæbrige fødevarer som saucer og karamel. Vi tilbyder et bredt udvalg af non-stick-gryder og -stegepander, som giver dig det perfekte køkkengrej til alle dine yndlingsopskrifter.

 

Hvordan bruges køkkengrej i toughened non-stick?

Toughened non-stick-køkkengrej er kompatibelt med alle typer konventionelle ovne og komfurer, der typisk bruges med varmeindstillinger fra lav til medium. Køkkengrejets overflade er ideel for klæbrige ingredienser, og den minimerer behovet for at bruge olie, fedtspray eller smør under tilberedning. Sidst, men ikke mindst, er denne type køkkengrej alsidigt og kan bruges til mange opskrifter, der kræver stegning, kogning, braisering, stuvning og meget mere. Lær mere om, hvordan du bruger og rengør køkkengrej i toughened non-stick.

Læs videre for at få mere at vide om de vigtigste produktserier af alsidige køkken-musthaves, som giver forenkler din daglige madlavningsrutine.


Ud over de tre ovennævnte komfurvenlige materialer er stentøj og non-stick bageforme også nogle fremragende valg til bagning samt til lækre opskrifter i ovnen. Som et supplement til disse muligheder fås vores kollektion af dejskrabere og silikoneredskaber i forskellige farver og størrelser, hvilket giver dit køkken et touch af kvalitet og endnu mere funktionalitet. De passer perfekt til din samling af Le Creuset-køkkengrej og tilføjer et strejf af farve.

 

Stentøj og non-stick bageforme

At have de rigtige værktøjer i køkkenet kan gøre en verden til forskel for din madlavning. Vores køkkentilbehør er fremstillet af førsteklassesmaterialer, der sikrer deres holdbarhed over mange år. Uanset om du ønsker at spare plads med en redskabskrukke eller har brug for en afkølingsrist til dit bagværk, har vores store sortiment noget for dig. 


  • Stentøj Vores stentøjsfade, -skåle, -tallerkener, -krus og andet service er fremstillet i vores tidløse farver og leverer uovertruffen ydeevne fra ovn til bord. Det er sikkert at bruge i køleskabet, fryseren, mikrobølgeovnen og ovnen ved op til 260 °C.


  • Non-stick bageforme: Vores bageforme er perfekt til tilberedning af kager, muffins og meget mere. Det er nemt at bruge (fedtstof behøves ikke) og at rengøre, og dit bagværk slipper uden besvær.

Silikone-dejskrabere og køkkenredskaber

Vores silikonetilbehør giver fleksibilitet til alle dine yndlingsopskrifter og er omhyggeligt designet til ikke at ridse eller beskadige køkkengrejets overflader. Uanset om du er på udkig efter en bordskåner i silikone eller et sæt dejskrabere og silikonespatler, der skåner dit køkkengrej, så har vi noget for dig. Udforsk vores farverige sortiment:

Inden du går i gang med at sammensætte din Le Creuset-samling, overvej da, hvordan du vil bruge dit køkkengrej. Hver type køkkengrej har med sit sæt af fordele og madlavningsteknikker, som den er velegnet til. I sidste ende er en kombination af støbejern, rustfrit stål, non-stick og stentøj kombineret med vores silikonespatler og køkkenredskaber den bedste måde at udstyre dit køkken på til ethvert scenarie.


Vores unikke sortiment af køkkengrej og køkkentilbehør er fremstillet af førsteklassesmaterialer, der tilføjer dit køkken farve, stil og funktionalitet. Ofte bliver de til arvestykker, der går fra generation til generation og er en livslang investering.