
Lækre tigerrejer i en smagfuld marinade. Perfekte til grillen eller dit BBQ produkt.
HOVEDINGREDIENSER
- Fisk og skaldyr
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
- 300 g rå tigerrejer uden hale
- 1 dl smagsneutral olie
- 10 fed hvidløg revet groft
- 1 rød chilipeber i tynde ringe
- 50 g smør
- Citronsaft
- Surdejsbrød
Bronzefennikel mayo:
- 2 æggeblommer
- 1 tsk. god sennep
- 1 tsk. rødvins- æblecider-, eller anden eddike
- Salt og friskkværnet peber
- Ca. 2 dl. smagsneutral olie
- Bronzefennikel finthakket
-
Fremgangsmåde
-
1Dup rejerne tørre og pil halerne og skallen af.
-
2Varm en pande godt op og tilsæt olien. Tilsæt hvidløg og steg i ca. 1 min. under omrøring.
-
3Tilsæt rejer og steg rejerne stadig ved kraftig varme i ca. 3 min. Vend dem undervejs. Tilsæt smørret og vend rundt til smørret er smeltet.
-
4Tag panden af varmen og drys citronskal og flagesalt. Server med brød.
-
5Bruger en morter til at samle mayo'en med. Man kan også bruge stavblender eller piskeris og den kan med fordel laves på forhånd.
-
6Æggeblomme, sennep, urter, eddike, salt og peber røres sammen.
-
7Olien tilsættes lidt ad gangen og mayo'en røres indtil olien er optaget i blandingen.
-
8Bliver mayonnaisen for tyk undervejs piskes der nogle dråber vand eller eddike i. Smag til med salt, peber, sennep og eddike.
Zenia Maltha er en passioneret fortaler for det simple liv og for madlavning i det fri. Gennem årene har hun tilberedt utallige retter over bål og har guidet og inspireret mange mennesker til at komme i gang med udendørs madlavning. Hendes erfaring viser, at det gør os lykkeligere at opholde os i naturen, og at mad er vejen til vores hjerter. Efter sin deltagelse i tv-programmet Alene i vildmarken opdagede hun for alvor, hvor meget hun værdsætter bålmaden og det kreative aspekt, der følger med. At udvikle og lave disse opskrifter har givet hende mange unikke og uforglemmelige oplevelser. Hun håber, at andre får den samme glæde ved at dykke ned i hendes univers og tage det med sig ud i naturen. Du kan følge hende på Instagram: @zeniamaltha
