Denne aromatiske risret med rejer er det perfekte valg til et måltid midt på ugen - klar på blot en time.
                          
                      
                      HOVEDINGREDIENSER
                                     
                                         - Fisk og skaldyr
 
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
			        
			        
			        
			        
			        
	            
        Ingredienser
    
    
        Fremgangsmåde
    
Ingredienser
- 500 g store sorte tigerrejer, tarmen og skaller fjernes
 - 1 brunt løg, skrællet, skåret i skiver
 - 50 g smør
 - 2-4 fed hvidløg, hakket
 - 2 g røget paprika
 - 2.5 g spidskommen, stødt
 - 2.5 g kanel, stødt
 - 2 g koriander, stødt
 - 1.5 g gurkemeje
 - 500 g basmatiris
 - 1 liter hønsebouillon
 - Havsalt og friskkværnet sort peber, tilsættes efter smag
 - 30 ml olivenolie
 - 1 citron
 - 200g bella rosa tomater
 
VED SERVERING
                            - 50 g ristede mandler
 - Granatæblekerner
 - Friske koriander
 
- 
                            
Fremgangsmåde
 - 
                                1Tilsæt lidt olivenolie til en saucepande eller gryde og sæt den over middel varme. Sautér løget, indtil det er gennemsigtigt og let gyldent.
 - 
                                2Tilsæt smør, hvidløg og krydderier, og svits det, indtil det dufter, ca. 2 minutter. Tilsæt risene og vend krydderierne og løgene i 3 minutter. Tilsæt derefter bouillonen, og rør rundt. Skru ned for varmen til medium, og læg låget på gryden. Lad stå i 20 minutter.
 - 
                                3Tag låget af og luft risene forsigtigt op med en træske. Krydr godt med salt og sort peber.
 - 
                                4Til tilberedning af rejerne opvarmes en non-stick sauteusegryde (28 cm) med lidt olivenolie ved middel varme. Når den er varm, tilsættes rejerne, og de krydres med salt og lidt citronsaft.
 - 
                                5I den samme gryde med lidt mere olivenolie skal tomaterne steges, indtil skindet eksploderer og er let gyldent. Når rejerne er lyserøde, er de færdigtilberedte.
 - 
                                6Tilsæt ristede mandler og granatæblekerner til risene med tomaterne. Top med rejer og friske koriander.