Krydret persisk rejepilaf

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Krydret persisk rejepilaf
Denne aromatiske risret med rejer er det perfekte valg til et måltid midt på ugen - klar på blot en time.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skaldyr
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 500 g store sorte tigerrejer, tarmen og skaller fjernes
  • 1 brunt løg, skrællet, skåret i skiver
  • 50 g smør
  • 2-4 fed hvidløg, hakket
  • 2 g røget paprika
  • 2.5 g spidskommen, stødt
  • 2.5 g kanel, stødt
  • 2 g koriander, stødt
  • 1.5 g gurkemeje
  • 500 g basmatiris
  • 1 liter hønsebouillon
  • Havsalt og friskkværnet sort peber, tilsættes efter smag
  • 30 ml olivenolie
  • 1 citron
  • 200g bella rosa tomater
VED SERVERING
  • 50 g ristede mandler
  • Granatæblekerner
  • Friske koriander
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Tilsæt lidt olivenolie til en saucepande eller gryde og sæt den over middel varme. Sautér løget, indtil det er gennemsigtigt og let gyldent.
  • 2
    Tilsæt smør, hvidløg og krydderier, og svits det, indtil det dufter, ca. 2 minutter. Tilsæt risene og vend krydderierne og løgene i 3 minutter. Tilsæt derefter bouillonen, og rør rundt. Skru ned for varmen til medium, og læg låget på gryden. Lad stå i 20 minutter.
  • 3
    Tag låget af og luft risene forsigtigt op med en træske. Krydr godt med salt og sort peber.
  • 4
    Til tilberedning af rejerne opvarmes en non-stick sauteusegryde (28 cm) med lidt olivenolie ved middel varme. Når den er varm, tilsættes rejerne, og de krydres med salt og lidt citronsaft.
  • 5
    I den samme gryde med lidt mere olivenolie skal tomaterne steges, indtil skindet eksploderer og er let gyldent. Når rejerne er lyserøde, er de færdigtilberedte.
  • 6
    Tilsæt ristede mandler og granatæblekerner til risene med tomaterne. Top med rejer og friske koriander.