
HOVEDINGREDIENSER
- Grøntsager
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
- 1 citron
- Salt
- 4 artiskokker
- 150 g almindelig rasp
- 100 g Pecorino Romano-ost, revet
- 2 spiseskefulde ernæringsgær (valgfrit)
- 2 teskefulde friskkværnet sort peber
- 6 spsk. olivenolie
- 120 ml hvidvin
- ca. 470 ml vand (til braisering)
-
Fremgangsmåde
-
1Opvarm ovnen til 190 °C/gasmærke 5.
-
2Fyld en stor skål med vand, og pres saften fra citronen i. Smag til med 1 spiseskefuld salt og rør rundt for at opløse det. Skær artiskokkernes stængler af for at skabe en jævn bund og fjern eventuelle løse blade. Skær 2-3 cm fra toppen af hver artiskok, og brug derefter en køkkensaks til at klippe de skarpe kanter af de ydre blade. Sæt hver trimmet artiskok i citronvandet.
-
3I mellemtiden blandes rasp, Pecorino Romano-ost, ernæringsgær (hvis det bruges), 2 teskefulde sort peber og 2 spiseskefulde olivenolie i en mellemstor skål. Smag til med 1 teskefuld salt, og bland, indtil teksturen ligner vådt sand, og tilsæt mere olivenolie, hvis det er nødvendigt.
-
4Fjern artiskokkerne fra citronvandet, og dup dem tørre. Spred forsigtigt bladene og rasp i folderne på hver artiskok. Læg artiskokker i en 24 cm Le Creuset Signature rund gryde, og tilsæt hvidvin. Tilsæt vand, så det når 1/3 op ad artiskokkernes sider, ca. 470 ml. Dryp den resterende olivenolie over toppen af artiskokkerne og krydr dem med en knivspids salt til hver.
-
5Bring det i kog ved middelhøj varme på komfuret, dæk det derefter til med låget, og stil gryden ind i ovnen. Steg i 1½ time, indtil bladene nemt slipper artiskokkerne.
Lad dig ikke afskrække af den længere tilberedningstid - kun 20 til 30 minutters simpel tilberedning er alt, der skal til, før artiskokkerne forsigtigt braiseres til perfektion i ovnen, og de bliver møre, lækre og smagfulde.
