Hummertærte

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Under 1 time Under 1 time
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer Under 2 timer
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Hummertærte
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skaldyr
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 700 ml fisk- og skaldyrs- eller kyllingebouillon
  • 4 hummerhaler (eller 450 g kogt hummerkød)
  • Salt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 mellem gult løg, hakket
  • 1 fennikel, hakket
  • 6 fed hvidløg, revet eller hakket
  • 1 citron
  • 45 g hvedemel
  • 120 ml tør hvidvin
  • 60ml fløde
  • 75 g frosne ærter
  • 100 g frosne perleløg
  • 50 g friske urter, hakkede (anbefalet: en blanding af purløg, persille eller merian)
  • 1 ark frossen butterdej, optøet
  • 1 æg
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Bring fiske- og skaldyrsbouillonen til en simren over medium varme, og krydr med salt. Tilsæt hummerhaler, dæk dem, og lad dem simre i 8-9 minutter, indtil de er tilberedt. Fjern hummerhalerne fra bouillonen, og læg dem straks i koldt vand for at stoppe tilberedningen. Stil fiske- og skaldyrsbouillonen til side. Fjern den kogte hummer fra skallerne, og hak derefter groft, og stil det til side.
  • 2
    Forvarm ovnen til 190 °C/gasmærke 5.
  • 3
    Varm 2 spsk. olivenolie over medium varme i en Le Creuset 26 cm buffetgryde. Tilsæt hakket løg og fennikel, krydr med Kosher salt og sautér, indtil det er gennemsigtigt og begynder at brune, ca. 12-14 minutter.
  • 4
    Tilsæt hvidløg, og riv skallen fra citronen i gryden, og rør rundt, indtil det dufter godt, ca. 1 minut. Tilsæt mel og steg i yderligere 1-2 minutter, indtil melet begynder at riste. Tilsæt hvidvin, skrab eventuelle brunede stykker op, og kog i yderligere 1-2 minutter, indtil blandingen har en tyk pastalignende konsistens.
  • 5
    Tilsæt fiske- og skaldyrsbouillon og saften fra citronen, og rør rundt, indtil blandingen er jævn. Bring til en simre og kog indtil blandingen er tyknet, ca. 3-5 minutter. Tag gryden af varmen, og rør fløde, ærter, perleløg, friske urter og kogt hummer i.
  • 6
    Brug låget til buffetgryden som en guide, rul din butterdej ud, så den er stor nok, og spred derefter over toppen af din væske, mens du trykker ned i kanterne af den lave gryde. Skær overskydende dej væk. Tip: Du kan skære butterdejspladerne til den rette form og lægge dem ovenpå.
  • 7
    Lav en blanding med 1 æg og 1 spiseskefuld vand, og pensl derefter over hele toppen af dejen. Krydr toppen med salt og bag i 40-45 minutter, indtil dejen er puffet op og gyldenbrun, og væsken bobler langs kanterne.
  • 8
    Tag den ud af ovnen, og læg låg på for at holde det varmt, indtil retten serveres.
 
For nem underholdning skal du forberede fyldet op til to dage i forvejen – når du er klar, skal du blot toppe med bagværk og bage, indtil det er gyldent og boblende.
 
 
Le Creuset