
HOVEDINGREDIENSER
- Fisk og skaldyr
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
- 700 ml fisk- og skaldyrs- eller kyllingebouillon
- 4 hummerhaler (eller 450 g kogt hummerkød)
- Salt
- 2 spsk. olivenolie
- 1 mellem gult løg, hakket
- 1 fennikel, hakket
- 6 fed hvidløg, revet eller hakket
- 1 citron
- 45 g hvedemel
- 120 ml tør hvidvin
- 60ml fløde
- 75 g frosne ærter
- 100 g frosne perleløg
- 50 g friske urter, hakkede (anbefalet: en blanding af purløg, persille eller merian)
- 1 ark frossen butterdej, optøet
- 1 æg
-
Fremgangsmåde
-
1Bring fiske- og skaldyrsbouillonen til en simren over medium varme, og krydr med salt. Tilsæt hummerhaler, dæk dem, og lad dem simre i 8-9 minutter, indtil de er tilberedt. Fjern hummerhalerne fra bouillonen, og læg dem straks i koldt vand for at stoppe tilberedningen. Stil fiske- og skaldyrsbouillonen til side. Fjern den kogte hummer fra skallerne, og hak derefter groft, og stil det til side.
-
2Forvarm ovnen til 190 °C/gasmærke 5.
-
3Varm 2 spsk. olivenolie over medium varme i en Le Creuset 26 cm buffetgryde. Tilsæt hakket løg og fennikel, krydr med Kosher salt og sautér, indtil det er gennemsigtigt og begynder at brune, ca. 12-14 minutter.
-
4Tilsæt hvidløg, og riv skallen fra citronen i gryden, og rør rundt, indtil det dufter godt, ca. 1 minut. Tilsæt mel og steg i yderligere 1-2 minutter, indtil melet begynder at riste. Tilsæt hvidvin, skrab eventuelle brunede stykker op, og kog i yderligere 1-2 minutter, indtil blandingen har en tyk pastalignende konsistens.
-
5Tilsæt fiske- og skaldyrsbouillon og saften fra citronen, og rør rundt, indtil blandingen er jævn. Bring til en simre og kog indtil blandingen er tyknet, ca. 3-5 minutter. Tag gryden af varmen, og rør fløde, ærter, perleløg, friske urter og kogt hummer i.
-
6Brug låget til buffetgryden som en guide, rul din butterdej ud, så den er stor nok, og spred derefter over toppen af din væske, mens du trykker ned i kanterne af den lave gryde. Skær overskydende dej væk. Tip: Du kan skære butterdejspladerne til den rette form og lægge dem ovenpå.
-
7Lav en blanding med 1 æg og 1 spiseskefuld vand, og pensl derefter over hele toppen af dejen. Krydr toppen med salt og bag i 40-45 minutter, indtil dejen er puffet op og gyldenbrun, og væsken bobler langs kanterne.
-
8Tag den ud af ovnen, og læg låg på for at holde det varmt, indtil retten serveres.
For nem underholdning skal du forberede fyldet op til to dage i forvejen – når du er klar, skal du blot toppe med bagværk og bage, indtil det er gyldent og boblende.
