Glutenfri gnocchi med bagte tomater og feta

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Glutenfri gnocchi med bagte tomater og feta
Forkæl dine smagsløg med denne lækre og glutenfrie gnocchi ret! De bløde gnocchi er lavet med kartofler og sorghum, vendt i salviesmør og serveret med en cremet sauce af bagte cherrytomater og smuldret feta. En nem og smagfuld ret, der er perfekt til en hyggelig aften.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grøntsager
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Gnocchi:
  • 400 g kogte og moste kartofler (uden skræl)
  • 50 g sorghum
  • 100 - 150 g rismel
  • 15 g parmesanost, fintrevet
  • 1 æg
  • 1 tsk flage salt
  • 1 nip sort peber
  • 15 g smør
  • 5 - 6 blade salvie
Bagte cherrytomater og feta:
  • 550 g cherry tomater, halveret
  • 200 g feta (af god kvalitet)
  • Lidt salt
  • Sort peber
  • 1 lille kvist salvie, frisk
  • 1 helt (lille) hvidløg (eller 4 fed hvidløg)
  • Olivenolie
  • 2 spsk. mascarpone
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Gnocchi: Rør de moste kartofler sammen med melet. Sæt ca. 50 g rismel til siden. Tilsæt ost, æg, salt og peber, og ælt massen til en samlet dej. Er dejen blevet for blød og klistret, kan du tilføje det resterende rismel. Dejen skal stadig være blød, så du kan forme gnocchien, men den må ikke klistre i hænderne.
  • 2
    Drys rismel på bordet, hæld dejen derpå og rul dejen til en tyk pølse. Fordel dejen i 4 lige stykker, det gør det nemmere at forme gnocchien.
  • 3
    Med 1/4 del af dejen, rul den til en lang pølse ca. 2-3 cm tyk. Du kan med fordel dele pølsen igen i midten, for at gøre det nemmere at rulle den ensartet.
  • 4
    Skær stykker af ca. 2 cm og sæt dem på en tallerken drysset med lidt rismel. Gentag processen med den resterende dej.
  • 5
    Kog gnocchien lidt ad gangen i let saltet vand (ca. 4 minutter fra de kommer op til overfladen). Dryp vandet fra og sæt gnocchien på en tallerken.
  • 6
    Smelt smørret i en 20cm støbejernsgryde. Tilsæt salviebladene når smørret bruser. Lad den bruse færdig, indtil den dufter dejligt af salvie.
  • 7
    Hæld så al gnocchien i gryden. Vend den forsigtigt i smørret. Hæld moste tomater i gryden og vend dem forsigtigt.
  • 8
    Servér gnocchien med feta ovenpå, ekstra parmesanost og friske blade af salvie (brug gerne de helt små blade, som er bløde og behageligt at spise rå).
  • 9
    Bagte cherrytomater og feta: Hæld olivenolie i et ildfastfad (Heritage), tilsæt tomaterne og drys med salt.
  • 10
    Lav plads i midten af formen og sæt feta-blokken deri. Drys sort peber over det hele og fordel salviebladene rundt omkring. Sæt hvidløg mellem tomaterne.
  • 11
    Sæt fadet i en forvarmet oven ved 200 grader i 30 minutter. Tag fadet ud af ovnen, flyt feta-blokken til en tallerken, og sæt den til side.
  • 12
    Mos tomaterne med en gaffel og pres hvidløg ud af skallerne. Tilsæt mascarpone og bland det hele godt sammen. Smuldr fetaen, så den er fin fordelt og hæld den i en minigryde. Sæt den til side indtil retten skal serveres.
 
Anelise er madelsker med stort M og glutenfri-nørd. Hun udvikler opskrifter, der smager som klassiske opskrifter, du måske kender, bare uden gluten. Anelise mener, at det skal være nemt og sjovt at bage glutenfrit, så alle kan være med uanset om man er en garvet glutenfri-bager eller ej. Hun deler opskrifter på sin Instagram, @anelise_severinsen, hvor hun viser at glutenfrie brød og kager kan se fantastiske ud. Anelises mål er at skabe samvær og madfælleskab mellem dem, der spiser med og uden gluten. Måske du også har oplevet Anelises sprudlende humør i et velkendt bagetelt, da hun bagte sig til finalen af Den Store Bagedyst i 2021 med glutenfrie lækkerier og igen, da hun efterfølgende vandt både nytårskonkurrencen og det veganske program med lækkert glutenfrit bagværk.
 
 
Le Creuset