Cannelén er en blød og delikat fransk delikatesse med en cremet midte og en gyldenbrun overflade, der er meget populær over hele verden blandt folk, der elsker fransk gastronomi.
                          
                      
                      HOVEDINGREDIENSER
                                     
                                         - Mel
 
        Ingredienser
    
    
        Fremgangsmåde
    
Ingredienser
TIL EN CANNELÉ 
                            - 5 dl sødmælk
 - 1 vaniljestang, skrabet
 - 125 g hvedemel
 - 250 g sukker
 - 3 æggeblommer
 - 60 g mørk rom
 - Smør eller non-stick-spray til at smøre formen
 
- 
                            
Fremgangsmåde
 - 
                                1Bring mælken i kog sammen med vaniljekornene (uden stænger). Dæk til og lad køle af.
 - 
                                2Bland mel og sukker i en skål og hæld den afkølede mælk over. Tilføj æggeblommerne og vend med en dejskraber. Tilsæt den mørke rom. Si og sæt på køl i køleskab i 12 til 24 timer.
 - 
                                3Den efterfølgende dag tager du blandingen ud af køleskabet 1 time før bagning. Smør fordybningerne i Le Creusets canneléform med rigeligt smør, hvorefter du hælder blandingen ned i fordybningerne, så de er fyldt ¾ op.
 - 
                                4Forvarm ovnen til 240 °C.
 - 
                                5Bag i 10 minutter ved 240 °C og fortsæt derefter bagningen i 60 minutter ved 180 °C.
 - 
                                6Tjek farven på cannelé’erne hen mod afslutningen af bagetiden. Hvis de stadigvæk har en lys farve, skal de bages yderligere 5 minutter.
 - 
                                7Lad cannelé’erne køle af i formen. Når de er afkølet, kan de tages ud og nydes.
 - 
                                8Kokkens råd: Dejen skal ikke piskes, for ellers flyder dine cannelé’er over under bagningen.