Traditionel cannelé fra Bordeaux

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Over 2 timer Over 2 timer
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer Under 2 timer
ANTAL PERSONER
+10 +10
Traditionel cannelé fra Bordeaux
Cannelén er en blød og delikat fransk delikatesse med en cremet midte og en gyldenbrun overflade, der er meget populær over hele verden blandt folk, der elsker fransk gastronomi.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

TIL EN CANNELÉ
  • 5 dl sødmælk
  • 1 vaniljestang, skrabet
  • 125 g hvedemel
  • 250 g sukker
  • 3 æggeblommer
  • 60 g mørk rom
  • Smør eller non-stick-spray til at smøre formen
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Bring mælken i kog sammen med vaniljekornene (uden stænger). Dæk til og lad køle af.
  • 2
    Bland mel og sukker i en skål og hæld den afkølede mælk over. Tilføj æggeblommerne og vend med en dejskraber. Tilsæt den mørke rom. Si og sæt på køl i køleskab i 12 til 24 timer.
  • 3
    Den efterfølgende dag tager du blandingen ud af køleskabet 1 time før bagning. Smør fordybningerne i Le Creusets canneléform med rigeligt smør, hvorefter du hælder blandingen ned i fordybningerne, så de er fyldt ¾ op.
  • 4
    Forvarm ovnen til 240 °C.
  • 5
    Bag i 10 minutter ved 240 °C og fortsæt derefter bagningen i 60 minutter ved 180 °C.
  • 6
    Tjek farven på cannelé’erne hen mod afslutningen af bagetiden. Hvis de stadigvæk har en lys farve, skal de bages yderligere 5 minutter.
  • 7
    Lad cannelé’erne køle af i formen. Når de er afkølet, kan de tages ud og nydes.
  • 8
    Kokkens råd: Dejen skal ikke piskes, for ellers flyder dine cannelé’er over under bagningen.