Spinatpandekager med bagte rodfrugter og fetacreme

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Under 1 time Under 1 time
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Spinatpandekager med bagte rodfrugter og fetacreme
Hvis maden skal være sund, nem og farverig, så har vi det perfekte forslag! Disse spinatpandekager er fyldt med møre og sødlige rodfrugter, som komplimenteres af en syrlig og fed fetacreme. Opskriften er perfekt til hverdagsmad, der skal være hurtig og nærende. Opskrift og fotografering er lavet af Emma Olsen / www.emmaolsen.dk
HOVEDINGREDIENSER
  • Grøntsager
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

SPINATPANDEKAGER (10 STK.)
  • 200 g frisk spinat
  • 4 æg
  • 4 dl mælk
  • 230 g hvedemel
  • Lidt smør eller olie til stegning
  • Salt og peber
BAGTE RODFRUGTER
  • 800 g blandede rodfrugter (gulerod, pastinak, persillerod, rødbede)
  • Olivenolie
  • Timian
  • Salt og peber
FETACREME
  • 200 g fetaost
  • 100-120 g græsk yoghurt eller creme fraiche
  • 2 håndfulde blandede krydderurter (persille, basilikum, purløg)
  • Lidt citronsaft
DERUDOVER
  • 2-3 boljsebeder
  • Ristede pinjekerner
  • Rucola
  • Krydderurter til pynt
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Spinatpandekager (10 stk):
  • 2
    Kom alle ingredienser i en blender og blend til en jævn masse.
  • 3
    Opvarm en pande med olie eller smør og bag pandekagerne ved middel varme.
  • 4
    Bagte rodfrugter:
  • 5
    Skræl og vask rodfrugterne. Skær dem i tynde stave og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
  • 6
    Dryp med olivenolie og drys med timian, salt og peber.
  • 7
    Bag i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter.
  • 8
    Fetacreme:
  • 9
    Kom alle ingredienser i en minihakker og blend til en creme. Kom eventuelt mere græskyoghurt i, hvis du ønsker at konsistensen er lidt tyndere.
  • 10
    Anretning:
  • 11
    Anret dine pandekager med rucola, bagte rodfrugter, tyndskårede boljsebeder, fetacreme, pinjekerner og krydderurter.