Tagine med lam, safran, abrikos og mandler

ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Tagine med lam, safran, abrikos og mandler
Taginer er en skøn måde til at give et måltid et strejf af unik og eksotisk smag fra Nordafrika. Tagine-gryden har en enkel men meget effektiv form, der gør, at dampen kan cirkulere rundt inden i. Sådan tilberedes ingredienserne perfekt samtidig med, at der opstår en lækker sauce til de primære ingredienser. Lam krydret med safran og krydderier parres smukt med den søde dybde af tørrede abrikoser og det sprøde fra hele mandler. Denne betagende ret er ren luksus, men kunne ikke være nemmere at lave.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kød
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 800 g nakkefilet af lam, skåret i tern på 2½ cm
  • Et par gavmilde nip safran-tråde af bedste kvalitet
  • 150 g tørrede abrikoser
  • 75 g blancherede, hele mandler
  • 2 små eller 1 stort løg, groft hakket
  • 1 toppet tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt kanel
  • ½ tsk stødt gurkemeje
  • 2 toppede spsk klar honning
  • Lidt presset citron
  • Vegetabilsk olie
  • Maldon-havsalt efter smag
  • Vand, nykogt
  • ½ lille pakke bredbladet persille, inkl. stilke, groft hakket
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Dryp olie i bunden af taginen, nok til at dække overfladen, og varm den langsomt op over lav til medium varme. Tilsæt løgene og svits dem, indtil de begynder at brune let i kanterne.
  • 2
    Tilsæt lam og bland kødet med løgene, mens du sikrer, at kødet løbende vendes, så det bliver forsigtigt brunet, men ikke simrer. Drys safran-trådene i og rør dem i kødet, indtil farven begynder at sive ud.
  • 3
    Tilsæt krydderierne og rør rundt, så du sikrer, at kødet dækkes grundigt. Tilsæt derpå honningen og rør grundigt. Fra en kedel hældes nok kogende vand i til at dække ingredienserne. Tilsæt citronsaft, og sænk varmen til det laveste. Lad retten simre i 1½ time og rør med jævne mellemrum.
  • 4
    Når den indledende tilberedningstid er gået, tilsættes abrikoserne og ingredienserne blandes godt. Retten simrer i mindst 30 min. mere, før den serveres drysset med mandler og frisk persille.
  • 5
    Serveres enten med couscous, ris eller fladbrød.
  • 6
    Kokkens notater
  • 7
    Lækker serveret med ris, couscous, bulgur eller brød. Svinebov fungerer også godt i stedet for lam.