Glutenfri Majsbrød med fennikel

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID
Over 2 timer Over 2 timer
Glutenfri Majsbrød med fennikel
HOVEDINGREDIENSER
  • Brød & korn
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 150 g majsgryn
  • 300 g Schär glutenfri brød mix (naturligt glutenfrimel)
  • 50 g gær
  • 4 dl lunkent vand
  • 15 g honning
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk æblecidereddike
  • 12 g flager salt
  • 1 æggehvide (stuetemperatur)
  • 1/8 tsk fennikelfrø
  • Olivenolie til pensling
  • Majsgryn til drys
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Ovn: varmluft 215°C (Forvarmet)
  • 2
    Opløs gær i lunkent vand sammen med honning. Tilsæt æblecidereddike og pisk vandet kortvarigt.
  • 3
    Rør alle tørreingredienser sammen i en skål, gem salt til senere.
  • 4
    Hæld gærvandet i de tørreingredienser og rør dejen med en dejskraber.
  • 5
    Tilsæt salt, æggehvide og rør dejen videre indtil alle ingredienser er godt mixed. Dejen kan godt røres i hånden. Dejen ligner en tyk grød.
  • 6
    For gryden med et krøllet stykke bagepapir, sørg for papiret sidder godt i gryden. Hæld lidt olivenolie på bagepapiret, og pensl så bunden er smurt.
  • 7
    Hæld dejen ovenpå bagepapir og form brødet med våde hænder, så det er godt fordelt i gryden. Form det gerne som et rigtigt brød, hvor det buler en smule på toppen. Under hævningen vil dejen flade lidt ud.
  • 8
    Sæt låget på og lad brødet hæve i 90 minutter ved stuetemperatur.
  • 9
    Hæld en smule olivenolie ovenpå brødet og pensl forsigtigt. Drys med majsgryn og bag brødet i en forvarmet ovn i 25 minutter.
  • 10
    Tag låget af, lav et snit midt i brødet (kan undlades), skru temperaturen ned til 200C og bag brødet videre i 20 - 25 minutter. Tjek gerne, at kernetemperaturen er 98C, inden brødet tages ud af ovnen. Det skal være gyldenbrunt.
  • 11
    Lad brødet køle ned på en bagerist i mindst 40 minutter.
  • 12
    Servér brødet med tandsmør eller som tilbehør til supper og gryderetter.
  • 13
    NOTE: Brødet kan fryses ned i op til 3 måneder. Skær det i skiver inden opbevaringen, for så er det nemt at tø det op i brødristeren. Brødet smager som nybagt igen.
 
Anelise er madelsker med stort M og glutenfri-nørd. Hun udvikler opskrifter, der smager som klassiske opskrifter, du måske kender, bare uden gluten. Anelise mener, at det skal være nemt og sjovt at bage glutenfrit, så alle kan være med uanset om man er en garvet glutenfri-bager eller ej. Hun deler opskrifter på sin Instagram, @anelise_severinsen, hvor hun viser at glutenfrie brød og kager kan se fantastiske ud. Anelises mål er at skabe samvær og madfælleskab mellem dem, der spiser med og uden gluten. Måske du også har oplevet Anelises sprudlende humør i et velkendt bagetelt, da hun bagte sig til finalen af Den Store Bagedyst i 2021 med glutenfrie lækkerier og igen, da hun efterfølgende vandt både nytårskonkurrencen og det veganske program med lækkert glutenfrit bagværk.
Ekstra info:
Hævning: 90 minutter
Bagning: 40 - 45 minutter
Portion: 1 brød
 
 
Le Creuset