
I Frankrig er entrecôte et tyndt stykke rib eye uden ben, som normalt serveres med pomme frites og bearnaisesauce. Bearnaise, der er baseret på den franske ’modersauce’ hollandaise, er en klassisk følgesvend til bøffer, men den kan kræve en del tid at lave. Vi guider dig på bedste vis til den perfekte sauce og bøf, så du kan imponere, dem du holder af.
HOVEDINGREDIENSER
- Oksekød
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
Pastinakfritter:
- 1 kg pastinak
- 1 spsk. fennikelfrø
- 3 spsk. olivenolie
- 1 spsk. havsalt
- 3-4 kviste bredbladet persille
Sauce bearnaise:
- 1 dl estragoneddike
- 1 skalotteløg
- 1 kvist frisk estragon samt 2-3 spsk. frisk estragon til pynt
- 4 æggeblommer
- 200 g smeltet smør
Entrecôte bøffer:
- 4 entrecôte bøffer af 200 g
- Havsalt
- Friskkværnet peber
-
Fremgangsmåde
-
1Tænd ovnen på 200°C
-
2Skræl pastinakker med en tyndskræller og skær dem i stave
-
3Kom fennikelfrø i en morter og knus dem.
-
4Vend pastinakkerne med olivenolie, knuste fennikelfrø og havsalt i en stor skål. Vend det hele grundigt rundt, så de er dækket med fennikelfrø og olie
-
5Læg pastinakkerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem til de er møre og sprøde i ca. 30-35 minutter
-
6Kom estragoneddike i en lille kasserolle. Hak skalotteløget fint og tilsæt sammen med en kvist estragon.
-
7Kog det hele ind, til der er et par skefulde tilbage
-
8Kom æggeblommerne, den indkogte essens og et par dråber vand i en kasserolle
-
9Tænd for moderat varme. Pisk blommerne konstant, til de begynder at tykne.
-
10Hæld det smeltede smør i lidt efter lidt, mens der fortsat piskes til en tyk, cremet sauce. Smag til med salt og peber. Rør friskhakket estragon i til sidst
-
11Dup kødet tørt og krydr kødet med salt og peber
-
12Opvarm langsomt en grillpande ved middelvarme til den er gloende varm
-
13Steg to bøffer ad gangen i 3-4 minutter på hver side. Vend dem ikke før der mindst er gået 3 minutter, ellers slipper de ikke panden
-
14Hak persillen og vend de sprøde fritter med persillen
-
15Tip:
-
16Sørg for at kødet ikke kommer direkte fra køleskabet, men at det har ligget på køkkenbordet i ca. ½ time, så kødet er tempereret