
En af de lækreste desserter, man kan få serveret, må være fløjlsblød, intens chokolademousse. Her er den kombineret med flødeskum og knasende mandelkrokant. En oplagt dessert, når du venter gæster, da den kan portionsanrettes og forberedes dagen i forvejen. Opskriften er udviklet i samarbejde med Mette Elkjær.
HOVEDINGREDIENSER
- Chokolade
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
- 130 g mørk chokolade, knapper eller hakket
- 100 g pasteuriserede æggeblommer
- 100 g sukker i alt (fordelt: 60 g, 10 g, 30 g)
- 150 g pasteuriserede æggehvider
- 20 g mandler
- 1,5 dl piskefløde
- Skovsyre
-
Fremgangsmåde
-
1Smelt chokolade over et vandbad eller forsigtigt i mikroovnen. Lad den køle lidt af på køkkenbordet.
-
2Pisk æggeblommer og 60 g sukker i en skål, til det er en lys og luftig æggesnaps.
-
3Pisk æggehviderne og 10 g sukker i en anden skål, til de er helt stive.
-
4Vend forsigtigt den smeltede chokolade i æggesnapsen. Vend efterfølgende æggehviderne i uden at slå for meget luft ud af moussen.
-
5Kom moussen i en sprøjtepose eller en frysepose – så er det nemmere af få moussen i glassene uden at svine. Fordel i hvert glas og stil dem på køl.
-
6Kom de sidste 30 g sukker på en pande ved lav varme. Lad det smelte helt uden at røre i sukkeret.
-
7Tilsæt mandler og dæk dem med karamellen.
-
8Kom bagepapir på en bageplade. Hæld krokanten ud på bagepapiret. Når krokanten er helt afkølet, hakkes den fint.
-
9Pisk fløden til let flødeskum og fordel den over moussen i glassene. Drys herefter med mandelkrokant og pynt med skovsyre.