Midnats-chokoladecupcakes

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
+10 +10
Midnats-chokoladecupcakes
Mørk kakao og græsk yoghurt gør disse minikager rige og fugtige. En uhyggelig Halloween-godbid, som børnene vil elske at dekorere med glasur og drys.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 225 g usaltet smør
  • 55 g mørkt kakaopulver
  • 240 ml meget varmt vand
  • 1 tsk. salt
  • 250 g hvedemel
  • 350 g sukker
  • 1½ tsk. natron
  • 2 store æg
  • 120 g almindelig, fedtfri græsk yoghurt
  • 2 tsk. vaniljeekstrakt
  • Rapsolie (til smøring)
  • 250 g flormelis
  • 2 spsk. mælk eller vand
  • Frugtfarve (valgfrit)
  • Farvet sukker eller drys (valgfrit)
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Forvarm ovnen til 180 °C.
  • 2
    Smelt smørret i en lille gryde ved svag varme. Tilsæt kakaopulver, varmt vand og salt. Rør rundt, indtil kakaopulveret er helt opløst, og fjern derefter blandingen fra varmen, og sæt den til side.
  • 3
    Bland mel, sukker og natron i en stor skål. Tilsæt ca. halvdelen af kakao- og smørblandingen ad gangen, og bland, indtil ingredienserne er godt inkorporeret. Pisk æggene i dej, et ad gangen. Tilsæt derefter græsk yoghurt og vaniljeekstrakt, og bland, indtil dejen er glat.
  • 4
    Smør bageformen med rapsolie. Hæld dejen i en Le Creuset 12-kops Halloween bageform, indtil kopperne er to tredjedele fulde. Sæt Halloween bageformen i den forvarmede ovn og bag i 20-25 minutter, eller indtil et spyd, der stikkes ind i midten, kommer ud ren.
  • 5
    Tag Halloween bageformen ud af ovnen og lad den køle af i ca. 10 minutter, før du vender den om på en bagerist, så den kan køle helt af.
  • 6
    Mens dine cupcakes køler af, skal du forberede glasuren. Sigt flormelis i en mellemstor skål. Tilsæt mælk eller vand og rør, indtil blandingen er glat. Tilsæt en teskefuld vand eller mælk for at fortynde glasuren, indtil den ønskede konsistens er opnået. Hvis den er for tynd, tilsættes mere flormelis. Valgfrit: Del glasuren op i tre små skåle og farv hver glasur med en forskellig farve med 1-2 dråber frugtfarve.
  • 7
    Dyp dine cupcakes i glasuren, eller dryp den på toppen af de afkølede cupcakes. Inden glasuren størkner, pyntes dine cupcakes med farvet sukker eller drys.