Schwarzwalder kirsebærkage

SVÆRHEDSGRAD
Svær Svær
TILBEREDNINGSTID
Over 2 timer Over 2 timer
ANTAL PERSONER
10- 10-
Schwarzwalder kirsebærkage
A celebration cake soaked in kirsch filled with layers of cherries and cream and coated in chocolate bark.
HOVEDINGREDIENSER
  • Chokolade
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Chokoladebunde:
  • 6 æg
  • 6 spsk. varmt vand
  • 200 g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 150 g mel
  • 75 g majsstivelse
  • 50 g kakaopulver
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 knivspids salt
Chokoladebark:
  • 200 g mørk chokolade
Fyld og pynt:
  • 7,5 dl piskefløde
  • 2 spsk. vaniljesukker
  • Evt. et par tsk. Kirsch eller anden kirsebærlikør
  • 1 glas kirsebærsauce med hele kirsebær
  • Evt. friske kirsebær, til pynt
  • Rosmarinkviste, til pynt
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Lav chokoladebundene:
  • 2
    Sæt ovnen på 175°C (over- og undervarme).
  • 3
    isk æg, sukker, vaniljesukker og varmt vand til en lys æggesnaps. Massen skal blive cirka tre gange så stor – det tager omkring 10 minutter.
  • 4
    Bland mel, kakaopulver, majsstivelse, bagepulver og salt, og si det i æggesnapsen. Vend det forsigtigt sammen.
  • 5
    Hæld dejen i springformen. Hvis du ikke bruger en springform med slip-let-belægning, skal du beklæde springformen med bagepapir.
  • 6
    Bag kagen i ovnen i 30-35 minutter. Tjek om kagen er gennembagt ved at stikke en kødnål eller en skarp kniv i midten af kage. Hvis der er dej på, når du trækker den ud, skal den bage lidt længere. Når kagen er færdigbagt, skal den køle helt af.
  • 7
    Lav chokoladebarken:
  • 8
    Smelt al chokoladen over vandbad.
  • 9
    Hæld halvdelen af chokoladen ud på det stykke bagepapir, og læg endnu et stykke bagepapir oven på chokoladen. Bred den smeltede chokolade ud imellem de to stykker bagepapir i et tyndt lag – chokoladen må ikke løbe ud i siderne.
  • 10
    Rul derefter papiret stramt sammen, så du har en ”roulade” af bagepapir og chokolade. Lav endnu en ”roulade” af den resterende chokolade. Læg rullerne i fryseren i minimum 1 time.
  • 11
    Når du ruller chokoladen ud, vil den brække i barklignende stykker, som du kan pynte kagen med.
  • 12
    Saml kagen:
  • 13
    Pisk fløden til flødeskum sammen med vaniljesukker og evt. Kirsch. Den skal være fast uden at være grynet.
  • 14
    Skær chokoladekagen ud i tynde bunde – gerne 4 styk. Læg den første på et kagefad – evt. med en kagering omkring, som kan stabilisere kagen. Fordel først et par skefulde flødeskum og derefter lidt kirsebærsauce og kirsebær på bunden. Gentag processen med de andre chokoladebunde. Når du har lagt den sidste kagebund på, skal kagen pyntes.
  • 15
    Kom resten af flødeskummen i en sprøjtepose med en rund tylle, og sprøjt små toppe oven på kagen, så det minder om et snelandskab.
  • 16
    Pynt kagens sider med chokoladebarken og lav et lille ”lejrbål” i midten af kagen med resten af chokoladen. Fordel kirsebær og stik små ”rosmarintræer” i kagen. Nu er den klar til servering.
 
The sour cherries are often only available at Christmas time or in delis so you can use 160g of frozen cherries cooked with 200ml water instead.
 
 
Le Creuset