Før du tager produktet i brug
Nyd at pakke dit nye køkkengrej ud! (Sørg for at fjerne alle mærkater og al indpakning).
Vask dit Le Creuset-produkt i varmt sæbevand; skyl efter og tør det grundigt.
Madlavning
Pas på dig selv: brug altid grydelapper, når du håndterer noget varmt.
Vi anbefaler, at du kun bruger Le Creusets silikoneredskaber eller redskaber af træ eller varmeresistent plastik. BRUG IKKE knive eller metalredskaber, da det kan give mærker og ridser i produktets emaljeoverflade.
Brug produktet på den størrelse kogeplade, der er bedst egnet. Så tilberedes din mad jævnt, og det begrænser risikoen for at skade håndtag og sider. Dette er særligt vigtigt med induktionskomfurer: Hvis du bruger en kogeplade i den forkerte størrelse, er der risiko for, at komfuret ikke "genkender" produktet.
Tilberedning ved medium eller lav varme giver de bedste resultater – selv når du steger og svitser. Lad panden varme gradvist op for at få mad, der smager fantastisk og er jævnt tilberedt. Hvis du har brug for høj varme, kan du skrue ned, når du har opnået den ønskede temperatur.
Træk aldrig produktet hen over et komfur med glasplade, da det kan skade både produktets bund og glasset. I stedet bør du altid løfte produktet til og fra komfuret eller fra et blus til et andet.
Rengøring
Vent på at dit produkt køler af, før du begynder rengøringen.
Tør eventuelle madrester af produktets bund og sider. Hvis der er fastbrændt mad, fyldes produkter med varmt sæbevand, som du lader stå i blød i 15-20 minutter, før du vasker op som normalt.
Brug ikke rengøringsmidler med slibende effekt, stærkt slibende eller meget stive rengøringssvampe eller -børster på nogen af overfladerne.
Tør grundigt efter opvask og opbevar et tørt sted.
Grydens krop: Gryder med indbygget støbejerns- eller fenolhåndtag tåler opvaskemaskine. Dog kan konstant opvask i maskine føre til slid på emaljen.
Grydelåg: Låg med rustfri stål- eller fenolknop tåler opvaskemaskine. Låg med guld-, iriserende-, kobber- og sort nikkelknop skål håndvaskes for at bevare deres finish.