Før du tager produktet i brug
Nyd at pakke dit nye køkkengrej ud! (Sørg for at fjerne alle mærkater og al indpakning).
Vask dit Le Creuset-produkt i varmt sæbevand; skyl efter og tør det grundigt.
Madlavning
Pas på dig selv: brug altid grydelapper, når du håndterer noget varmt.
Vi anbefaler, at du kun bruger Le Creuset silikoneredskaber eller redskaber af træ eller varmeresistent plastik. Metalredskaber kan benyttes med forsigtighed, men de må ikke skrabes hen over overfladerne, da det kan forvolde skade.
Brug produktet på den størrelse kogeplade, der er bedst egnet. Så tilberedes din mad jævnt, og det begrænser risikoen for at skade håndtag og sider. Dette er særligt vigtigt med induktionskomfurer: Hvis du bruger en kogeplade i den forkerte størrelse, er der risiko for, at komfuret ikke "genkender" produktet.
Tilberedning ved medium eller lav varme giver de bedste resultater – selv når du steger og svitser. Lad produktet varme gradvist op for at få mad, der smager fantastisk og er jævnt tilberedt. Hvis du har brug for en højere varme, kan du skrue ned, når du har opnået den ønskede temperatur.
Træk aldrig produktet hen over et komfur med glasplade, da det kan skade både produktets bund og glasset. I stedet bør du altid løfte produktet til og fra komfuret eller fra et blus til et andet.
Rengøring
Vent på at dit produkt køler af, før du begynder rengøringen.
Tør eventuelle madrester af produktets bund og sider. Hvis der er fastbrændt mad, fyldes produktet med varmt sæbevand, som du lader stå i 15-20 minutter, før du vasker op som normalt.
Brug ikke rengøringsmidler med slibende effekt, stærkt slibende eller meget stive rengøringssvampe eller -børster på nogen af overfladerne.
Tør grundigt efter opvask og opbevar et tørt sted.
Brug
Må aldrig bruges i mikrobølgeovne, da støbejernsprodukter er fremstillet af metal og vil beskadige mikrobølgeovnen og dens elektriske ledninger.
For at reducere risikoen for personskade og produktskade skal flammerne begrænses til basisområdet og må aldrig strække sig op omkring produktets sidevægge. Flammer over sidevæggene kan også resultere i forbrændinger på personer i nærheden af flammerne og skade på genstande, der er i nærheden af flammen.
Til udendørs- eller almindelig grill med kul eller træ: Anbring altid produktet på en hylde og aldrig i direkte kontakt med gløderne. Efterlad en minimumsafstand på 5 cm mellem stativet og gløderne.