Miso-okse-gryde med brunet smør og ingefær samt stegt moskusgræskar

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Under 30 min. Under 30 min.
TILBEREDNINGSTID
Over 2 timer Over 2 timer
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Miso-okse-gryde med brunet smør og ingefær samt stegt moskusgræskar
Mør miso-okseskank tilberedt til det falder fra benet og serveret med stegt moskusgræskar.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kød
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 4 spsk smør (saltet)
  • 1 spsk (15 ml) olivenolie
  • 1,5 kg okseskank med ben
  • Salt og friskkværnet sort peber
  • 2 løg, skåret i små tern
  • 2 fed hvidløg, hakket
  • 4 cm ingefær, revet
  • 3 stilke bladselleri, i tern
  • 2 gulerødder, skrællet og skåret i tern
  • 1/2 tsk røde chiliflager
  • 3 spsk (45 ml) tomatpuré
  • 2 spsk (30 ml) misopasta
  • 2 stk. stjerneanis
  • 425 ml oksefond
  • 1 dåse kokosmælk à 400 g
TIL DET STEGTE MOSKUSGRÆSKAR
  • 500 g moskusgræskar
  • 2 spsk (30 ml) olivenolie
  • 1 spsk koriander
  • Salt og friskkværnet sort peber
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Forvarm ovnen til 180°C.
  • 2
    Smelt smørret i en lille kasserolle over medium varme. Drej kasserollen for at forhindre, at smørret brænder på. Når det er blevet nøddeagtigt og gyldent i farven, kan du fjerne det fra varmen og sætte til side.
  • 3
    Varm 1 spsk olivenolie i Le Creusets Signature-sauterpande. Krydr kødet med salt og sort peber. Brun det ad flere omgange, tag det af og sæt til side.
  • 4
    Tilsæt løg og sautér det olilen i panden i ca. 6-8 minutter, indtil det er blødt. Rør hvidløg og ingefær i og lad det stege i endnu 1 minut. Tilsæt bladselleri og gulerødder og sautér i 3-4 minutter.
  • 5
    Tilsæt de øvrige ingredienser, inkl. det brunede smør. Læg kødet tilbage i gryden. Sæt låget på, og sæt det i ovnen i 2½-3 timer, indtil skanken falder fra benet, og saucen er tyknet.
  • 6
    Læg moskusgræskarret på en bradepande. Dryp med olivenolie og krydr med koriander, salt og sort peber. Steg det sammen med kødet i de sidste 50 minutter af tilberedningstiden. Læg moskusgræskarret i gryden lige før servering.