Marokkansk kyllinge-tagine

Marokkansk kyllinge-tagine
Det er typisk i det nordafrikanske køkken at kombinere frugt med kød, fjerkræ eller fisk, og med en krydret marinade bliver det færdige resultat ikke alt for sødt. Som med mange tagine- eller gryderetter bliver smagene bedre, når den laves en dag i forvejen.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kød
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 1 kg kyllingelår uden skind
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 stort løg i tynde skiver
  • 2 spsk lys farin (mørk farin blandet med sukker)
  • 125 ml tør hvidvin
  • Finrevet skal fra 1 appelsin
  • 125 g spiseklare, tørrede abrikoser skåret i kvarte
  • 1 spsk hakket, frisk koriander som pynt
Til marinaden:
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • ½ tsk groft kværnet sort peber
  • ½ tsk salt
  • 3 fed hvidløg, presset
  • 1 lille rød chili, uden kerner og hakket fint
  • 125 ml appelsinsaft
  • 3 spsk olivenolie
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Til marinaden blandes alle ingredienser i et stort, fladt fad, såsom Le Creusets gratinfad. Tilsæt kyllingelårene og vend dem i marinaden, så de er godt dækket. Dæk fadet til og lad kødet marinere i køleskabet i min. 6 timer eller natten over.
  • 2
    Varm olien op i taginens bund på komfuret over medium varme. Tilsæt løg og steg det nænsomt, indtil det kun lige begynder at brune. Tag det af panden.
  • 3
    Dræn kyllingen, smid marinaden væk og dup lårene med køkkenrulle. Læg kyllingestykkerne i taginen og steg dem, indtil de er jævnt brune.
  • 4
    Læg løget tilbage i taginen sammen med sukker, vin og appelsinskal. Rør grundigt og tilsæt lidt mere salt og peber.
  • 5
    Sæt taginens låg på, og lad retten simre over meget lav varme i 1½ time.
  • 6
    Tilsæt abrikoserne, sæt låg på igen, og lad retten simre i 1½ time mere, indtil kyllingen er gennemstegt og mør.
  • 7
    Når kyllingen er tilberedt, fjerner du låget og koger saucen ind i nogle minutter, indtil den bliver mere sirupagtig. Drys gavmildt med hakket koriander og server med almindelig, dampet couscous eller kogte, hvide ris.
 
Kokkens notater
Denne opskrift kan også laves med lammelår i tern, men så skal retten tilberedes i en time mere.
Da denne ret både er krydret og sød, passer den godt sammen med en let sød, tysk Riesling eller Gewürtztraminer. Prøv sødheds-graden Spätlese for at få det bedste resultat.
 
 
Le Creuset