
Karamelliserede søde kartofler, sprød bacon og dadler møder toner af timian i denne varme, beroligende biksemadsret - ideel til efterårsmorgener eller brunchsamlinger.
HOVEDINGREDIENSER
- Grøntsager
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
- 2–3 skiver tykt skåret bacon, hakket i 2,5 cm store stykker
- ½ medium rødløg, skåret i tynde skiver
- 3 mellemstore søde kartofler, skrællet og skåret i 2,5 cm terninger
- 240 ml hønsefond
- 50 g bladgrøntsager (såsom grønkål, sennepsblade eller bladbede), hakket
- 70 g tørrede dadler, skåret i skiver
- 60 g hakkede pekannødder
- 15 g friske timianblade
- Havsalt efter behov
- Friskmalet sort peber, efter behov
-
Fremgangsmåde
-
1Placer en Le Creuset støbejerns græskarbuffetgryde ved middel varme. Tilsæt bacon, ca. to tredjedele, og fordel det i et enkelt lag. Steg dit bacon, indtil det er gyldent og sprødt, og rør af og til. Tag bacon af panden og læg det til side på en tallerken.
-
2Tilsæt rødløg til panden og sauter, indtil løgene begynder at blive brune i kanterne, ca. 3-5 minutter. Tilsæt de søde kartofler og rør for at blande dem med løgene. Steg, indtil de søde kartofler begynder at blive brune, ca. 5 minutter.
-
3Tilsæt kyllingefonden til buffetgryden og bland den med løgene og de søde kartofler. Dæk gryden til og lad det simre, indtil de søde kartofler er gennemstegte, men stadig har deres form, og kyllingefonden er reduceret lidt, ca. 8-10 minutter.
-
4Tilsæt bladgrøntsagerne, og rør rundt, indtil de begynder at blive bløde. Tag gryden af varmen, og rør dadler, pekannødder, frisk timian og det resterende bacon i. Smag til med salt og peber.