Sesambrød

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Over 2 timer Over 2 timer
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Sesambrød
Dette gyldenbrune brød med ristede sesamfrø er den perfekte tilføjelse til ethvert måltid.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 600 g hvedemel
  • 14 g salt
  • ½ teskefuld tørgær
  • 4 dl lunkent vand
  • Sesamfrø
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Bland mel, salt og gær sammen i en stor skål. Tilføj vandet, og rør det sammen med melet ved brug af en grydeske i træ. Ælt dejen med dine hænder for at forme en blød dej. Dæk dejen til, og lad den hæve ved stuetemperatur i cirka 18 timer.
  • 2
    Strø et godt lag mel ud på bordpladen. Dernæst strør du lidt mel ud over dejen og ælter den to gange. Fold den to gange. Drej nænsomt dejen, så du strækker den og giver den en snoet form. Luk enderne sammen. Stænk det snoede brød med en smule lunkent vand.
  • 3
    Drys med sesamfrø, læg i en brødform og lad hæve tildækket i cirka 30 minutter.
  • 4
    Forvarm ovnen til 250 °C. Bag brødet i en Le Creuset støbejernsbrødform(med låget på) i 35 minutter. Fjern derefter låget, og bag brødet utildækket i yderligere 8 til 10 minutter. Tag brødet ud af formen, og lad det køle af på en rist.