Nordens bedste æblekage

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer Under 2 timer
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Nordens bedste æblekage
Der findes mange traditioner, når det kommer til æbletærte, men vi lover dig, at du vil elske denne variant med nordens smagfulde æbler.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frugt
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Mørdej:
  • 400 g hvedemel
  • 200 g smør skåret i tern
  • 100 g flormelis
  • 3 æggeblommer
Tærtefyld:
  • 6 æbler ca. 800 g
  • 3 dl cremefraiche 18 %
  • 100 g sukker
  • 2 spsk. stødt kanel
  • 50 g mandler med skal
 
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Mørdejen laves først.
  • 2
    Ælt mel og smør sammen.
  • 3
    Tilsæt sukker og æggeblommer, og ælt det hele godt sammen til en smidig dej.
  • 4
    Pak dejen ind i køkkenfilm, og læg den på køl i 2 timer.
  • 5
    Rul derefter dejen ud med en kagerulle med lidt mel på bordpladen.
  • 6
    Kom mørdejen op i en tærte- eller springform med aftagelig bund og med en størrelse på ca. 30 cm i diameter.
  • 7
    Prik dejen med en gaffel og sæt den på køl i ca. 1 time.
  • 8
    Vask æblerne, fjern kernehuset, og skær dem i både.
  • 9
    Vend æblebådene i en skål med creme fraiche.
  • 10
    Bland sukker og kanel, og hak mandlerne groft.
  • 11
    Fordel æbler og cremefraiche ud på tærtebunden og drys med kanelsukker og mandler.
  • 12
    Bag tærten i midten i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 60 minutter.
  • 13
    Server den lune kage med vaniljeis.