Ovnstegt svinemørbrad

SVÆRHEDSGRAD
Svær Svær
TILBEREDNINGSTID
Over 2 timer Over 2 timer
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Ovnstegt svinemørbrad
Opnå en saftig svinemørbrad ved ovnstegning i gryde. Efterårets pastinakker og æbler og den friske timian giver et godt modspil til svinekødet.
HOVEDINGREDIENSER
  • Svinekød
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 3 svinemørbrad
  • 4 æbler
  • 600 g pastinak
  • 1 potte frisk timian
  • 1 spsk. friskrevet peberrod
  • 1 stk. usprøjtet citron
  • 2 spsk. flydende honning
  • ½ dl æbleeddike
  • 1 dl æblemost
  • Salt & peber
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Krydr svinemørbraden med salt og peber, læg hele timiankviste ved (gem lidt til servering) og snør det sammen med husholdningssnor.
  • 2
    Skær æblerne i store stykker, skræl pastinak og skær dem i mindre mundrette stykker.
  • 3
    Læg æbler og pastinak i gryden, og riv peberrod og citronskal henover. Krydr med salt og peber. Dryp med flydende honning, æblemost og æbleeddike, og læg mørbradene ovenpå.
  • 4
    Læg låg på gryden, og steg det i ovnen i ca. 2 timer ved 170° C. Tag låget af og steg det yderligere ved 225° C i 15 minutter.
  • 5
    Server skiver af mørbrad med æble, peberrod, frisk timian og lidt af stegeskyen. Server evt. med groft brød og frisk grøn salat.
 
Tip
Stegeskyen fra retten kan eventuelt koges ind med en svinefond og serveres som sauce til retten.
 
 
Le Creuset