Klassisk focaccia

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Under 2 timer Under 2 timer
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Klassisk focaccia
Dette italienske fladbrød minder i både stil og konsistens om pizza. De er nemme at lave, lækre og vil altid vække stor begejstring blandt gæster, og de kan serveres drysset med olivenolie og krydret med rigeligt havsalt.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

TIL DEJEN
  • 350 g mel (+ ekstra til æltning)
  • 2 tsk salt
  • 1/2 tsk sukker
  • 30 ml (2 spsk) olivenolie
  • 10 g gær
  • 300 ml lunkent vand
DRYS AT KOMME OVER:
  • Olivenolie
  • Havsalt
  • Grøntsager og krydderurter (f.eks. løg, peberfrugter, krydderurter, hvidløg, oliven osv.)
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Kom mel, salt, sukker, olivenolie og gær i skålen på en elektrisk røremaskine. Rør med en dejkrog. Tilsæt så meget lunkent vand, som der skal til for at danne en blød, ujævn dej.
  • 2
    Ælt dejen i mindst 10 minutter, indtil den er glat og blød (ikke tør og stram). Dæk den til med et fugtigt klæde og lad den stå et lunt sted, indtil dejen er blevet dobbelt så stor. Det tager ca. 45-60 minutter.
  • 3
    Børst Le Creuset-brødfadets bund og sider med smør.
  • 4
    Slå dejen tilbage, og sørg for, at al luften er blevet presset ud.
  • 5
    Hæld dejen ned i bunden af brødfadet. Bøj fingrene en smule og tryk dem fast ned på dejens overflade for at danne fordybninger med jævne mellemrum. Børst overfladen rigeligt med olivenolie og drys med havsalt. Pynt med grøntsager og krydderurter.
  • 6
    Læg låg på og lad den hæve på et lunt sted, indtil den er fordoblet igen. Dette bør tage ca. 20 minutter.
  • 7
    Forvarm ovnen til 250 °C (230 °C varmluft).
  • 8
    Sæt i ovnen, og sænk temperaturen til 200 °C (180 °C varmluft) og sæt brødfadet i ovnen for at bage. Bag i 20 minutter, tag derefter låget af og lad brødet bage i yderligere 20 minutter, indtil det er brunt.