Jordskokkesuppe

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Jordskokkesuppe
Mangler du gode ideer til efterårsmad? Så kan du med fordel udnytte sæsonens råvarer. Vi anbefaler en lun og kraftig jordskokkesuppe - serveret med kammuslinger, bacon og friske æbler.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grøntsager
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Suppe
  • 500 g jordskokker
  • 1 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 3 kviste timian
  • 1 liter hønsebouillon eller vand
  • ½ dl piskefløde
  • Havsalt og friskkværnet peber
Garniture
  • 100 g bacon
  • Bredbladet persille
  • 4 kammuslinger (kan udelades)
  • 1 rødt æble (kan udelades)
  • Eventuel trøffelolie
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Skræl jordskokker, pil løg og hvidløg, og skær det hele i grove tern.
  • 2
    Sauter jordskokkerne ved middelvarme i et par minutter sammen med olivenolie, løg, hvidløg og timiankviste.
  • 3
    Tilsæt vand eller hønsebouillon, og kog suppen i 10-15 minutter, til jordskokkerne er møre. Tilsæt herefter piskefløde, og lad suppen simre yderligere et par minutter.
  • 4
    Rist bacon på en pande, og steg derefter kammuslingerne 1-2 minutter på hver side. Hak persille samt bacon, og skær æblet i små tern.
  • 5
    Tag suppen af varmen, hæld den i en skål og blend den med en stavblender. Smag til med salt og peber.
  • 6
    Suppen anrettes i en suppeskål. Garner med finthakket persille og stegt kammusling. Drys med ristet bacon. Afslut eventuelt med friske æbletern og lidt trøffelolie.
  • 7
    Server med et godt stykke brød.