Tian – Provencalsk grøntsagsfad

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Under 1 time Under 1 time
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Tian – Provencalsk grøntsagsfad
Pakket med farverige grøntsager! Tian, som ofte forveksles med Ratatouille, er en lækker vegetarisk ret, som kan varieres alt efter hvilke grøntsager, du har i dit køleskab. I denne udgave har vi brugt squash, aubergine og søde kartofler, der giver den et smukt udseende, som nok skal imponere dine gæster.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grøntsager
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Tomatsauce:
  • 1 rødløg, finthakket
  • 1 spsk. Olivenolie
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 2 spsk. tomatpure
  • 1 spsk. tørret rosmarin
  • 1 spsk. tørret oregano
  • ½ spsk. røget paprika
  • 4 dåse hakkede tomater
  • 2 tsk. sukker
  • Salt og peber
  • ½ citron, fintrevet skal
Fyld:
  • 4 squash (evt. forskellige farver)
  • 2 auberginer
  • 2 søde kartofler, skrællet
  • 5 store tomater
  • 30 g parmesanost, fintrevet
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Forvarm ovnen til 200 °C (alm. ovn)
  • 2
    Tomatsauce: Steg løg i olivenolie til de er bløde ved medium varme i en gryde. Tilsæt hvidløg og lidt salt, steg videre i 1 minut.
  • 3
    Tilsæt tomatpure, rosmarin, oregano og paprika, og lad det stege af et par minutter. Tilsæt hakkede tomater, fyld dåsen halvt med vand og hæld i gryden. Tilsæt sukker, citronskal, og krydr med salt og peber. Lad tomatsaucen simre ved medium varme i 10 minutter, eller til den er blevet tyk. Rør jævnligt i den.
  • 4
    Imens skæres squash, auberginer, søde kartofler og tomater i skiver på cirka 0,5 cm. Læg skiverne af sød kartoffel i en skål med lidt vand, og sæt dem i mikroovnen. Giv dem først 1 minut, vend dem rundt i skålen, og giv dem så 1,5 minut mere. Hæld overskydende vand fra og sæt dem til side sammen med de andre grøntsager. Hvis du ikke har en mikroovn, kan de blanchere kartoflerne i kogende vand i 5 minutter.
  • 5
    Når saucen er tyknet, hældes den i fadet. Stabl grøntsagerne skiftevis, og læg dem i 4-5 rækker til fadet er fyldt ud.
  • 6
    Drys parmesanost over, og bag retten i ovnen i 35-40 minutter, eller til grøntsagerne er møre, og osten er gylden og sprød.
  • 7
    Lad retten sætte sig i 5 minutter, og servér med fx en grøn salat og et godt brød til.