Jambalaya

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Under 1 time Under 1 time
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 2 chorizoer
  • 1 kg kyllingelår
  • 250 g store rejer
  • Smør og olivenolie efter behov
  • 2-3 spsk cajunkrydderi
  • 1 gult løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 jalapeño
  • 1 stilk selleri
  • 1 spsk harissa (alternativt Sambal Oelek)
  • 1 spsk tomatpuré
  • 400 g flåede tomater
  • 3 dl hønsebouillon
  • 1 tsk røget chilipulver
  • 1 tsk Worcestershire sauce
  • Salt og friskkværnet peber
  • 4 dl basmatiris
  • Frisk koriander og persille
  • 1 lime
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Skær chorizoen i skiver. Krydr kyllingen og rejerne med cajun-krydderi og steg dem hvert for sig i smør og olivenolie i en Le Creuset Buffetgryde. Start med at stege kyllingen. Lad chorizoen stege sammen med rejerne, når de er ved at være færdige. Sæt kødet til side, når det er færdigt.
  • 2
    Hak løg, hvidløg og jalapeño og skær sellerien i skiver. Steg det hele samlet i smør og olivenolie i din Buffetgryde. Tilsæt harissa og tomatpuré og lad det stege i et par minutter. Hæld de flåede tomater og bouillon i gryden og bring det i kog. Lad det simre i ca. 5-10 minutter. Smag til med chilipulver og worcestershire sauce. Smag herefter til med salt og peber.
  • 3
    Kog risene og tilføj dem til Buffetgryden. Bland risene med tomatsaucen og tilføj kylling, chorizo og rejer. Pynt til sidst med hakkede krydderurter og limebåde.