Solskinskage

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Solskinskage
Solskinskage er en lækker sandkage med appelsin - toppet med perlesukker og ristede mandelflager.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 3 æg
  • 200 g sukker
  • 1 usprøjtet appelsin
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
Drys:
  • 2-3 spsk. perlesukker
  • 50 g mandelflager
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Tænd ovnen på 180° C.
  • 2
    Smelt smørret i en gryde.
  • 3
    Pisk æg og sukker i en skål, til det er hvidt.
  • 4
    Skyl appelsinen og riv skallen.
  • 5
    Kom appelsinskal, mel, bagepulver og det smeltede smør i skålen med æg og sukker, og rør dejen sammen. Hæld dejen i en brødform (30 cm), og bag kagen i 10 minutter.
  • 6
    Tag kagen ud af ovnen, og drys den med perlesukker og mandelflager. Bag kagen videre i 30-35 minutter, til den er gylden.
  • 7
    Vend forsigtigt kagen ud på en bagerist, og lad den køle af inden servering.