![Crumble med bær og nødder](/on/demandware.static/-/Library-Sites-lc-sharedLibrary/default/dwb12f8921/images/recipe/HD_PNG_LC_20200430_DK_RC_CI_r0000000000528_DAN.png)
Nyd en frisk og let sorbet is sommerdessert og din egen foretrukne smagsvariant såsom friske bær, ingefær, lime og kokos. Stentøj fra Le Creuset er optimalt til tilberedning og servering af varme og kolde retter, da stentøjet tåler både ovn og fryser.
HOVEDINGREDIENSER
- Frugt
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
- 250 g koldt smør
- 200 g sukker
- 125 g mel
- 125 g havregryn
- 60 g revet marcipan
- 2 tsk. vaniljepulver
- 50 g hasselnødder
- 50 g mandler
- 1 pose frosne jordbær
- 1 pose frosne hindbær
- 1 pose frosne blandede bær
-
Fremgangsmåde
-
1Tænd ovnen på 175 °C almindelig ovn.
-
2Sæt støbejernspanden ind i den kolde ovn, så den kan varme op sammen med ovnen
-
3Skær smørret i tern og smuldr det med sukker og mel
-
4Bland herefter havregryn og vaniljepulver i
-
5Lad crumbledejen stå på køl i 30 min.
-
6Hak imellemtiden hasselnødder og mandler og riv marcipanen groft
-
7Fordel først ca. 1/3 af crumbledejen i klumper på den varme pande, og læg herefter bærrene ovenpå. Fordel marcipanen, halvdelen af nødderne og den resterende crumbledej på bærrene
-
8Kom til sidst de resterende nødder på toppen
-
9Sæt stegepanden i ovnen i ca. 45 min., indtil din crumble har fået en gylden og sprød overflade
-
10Opskriften er udviklet af Sofie Andresen (@sofie_andresen) for Le Creuset.