Påskelam med krydderurter og pistacienødder

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Påskelam med krydderurter og pistacienødder
Det ser udsøgt ud og giver dig mørt, rosa kød med en uimodståelig skorpe.
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 3 x trimmet lammekrone fra fritgående lam
  • Salt og peber
  • Skallen fra 2 citroner
  • 20g pistacienødder med skal
  • 3 fed pillede hvidløg
  • 30g basilikum
  • 30g mynte
  • 110g sprødt brød (et daggammelt ciabattabrød fungerer godt)
  • Olivenolie
  • 50g smør
  • 125g basilikum pesto
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Sørg for at lammet har stuetemperatur, og at det er duppet tørt med et viskestykke.
  • 2
    Krydr kødet med salt og peber.
  • 3
    Forvarm ovnen til 180°C (160°C varmluft).
  • 4
    For at lave crumblen skal citronskal, pistacienødder, hvidløg, urter, brød og krydderier blandes i en foodprocessor.
  • 5
    Opvarm en stor Le Creuset non-stick stegepande med lidt olivenolie. Brun lammekødet indtil det er gyldent hele vejen rundt.
  • 6
    Dryp kødet med smør.
  • 7
    Tag lammet af panden og placer det i en Le Creuset 35cm bradepande af rustfrit stål.
  • 8
    Gnid fedtsiden af lammekøllen med basilikumpestoen. Pestoen vil fungere som ”lim” til din crumble.
  • 9
    Tilføj rigeligt af din crumble til overfladen, og tryk ned for at sikre, at det sidder fast.
  • 10
    Dryp med olivenolie og tilføj nogle terninger af smør.
  • 11
    Hvis du ønsker rosa lammekød, skal det tilberedes i 30-40 minutter.
  • 12
    Alternativt kan du lade det stå i ovnen, indtil tilberedningen er, som du foretrækker.
  • 13
    Tag lammekøllen ud af ovnen, dæk den til med stanniol og lad den hvile i 10 minutter, før den serveres.