Tærte med tomat og brieost

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer Under 2 timer
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Tærte med tomat og brieost
Denne velsmagende, krydrede tærte er lavet med butikskøbt dej og toppet med tomater og brieost. Perfekt til en let frokost eller middag.
HOVEDINGREDIENSER
  • Ost
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 2 pakker mørdej af 400g
TIL FYLDET
  • 6 store æg
  • 160 ml mælk
  • 160 ml fløde
  • Havsalt og friskkværnet sort peber
  • 10 g hakket bredbladet persille
  • 1 x 250 g brieost i skiver (køb en ekstra, hvis du også gerne vil servere noget ved siden af)
  • 140 g drænede soltørrede tomater
  • Skiveskåret friske tomater til servering
  • Basilikum til servering
  • Olivenolie til dressing
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Forvarm ovnen til 180°C (160°C varmluft).
  • 2
    Lad dejen tø en anelse, og overlap herefter de to lag. Rul dem ud på en meldrysset overflade, og saml dem herefter til ét stort stykke.
  • 3
    Placer dejen forsigtigt i et 28 cm tærtefad. Sørg for at dejen er jævnt fordelt i tærteformen, og trim overskydende dej efter behov. Prik bunden af dejen med en gaffel. Beklæd tærten med bagepapir og tilføj bagebønner eller ris. Bag tærtebunden i 25-30 minutter, indtil dejen er gylden og næsten gennembagt. Tag den ud af ovnen, og fjern bagepapir og bønner/ris. Lad tærtebunden køle af.
  • 4
    Pisk nu æg, mælk og fløde sammen. Krydr til og tilsæt persillen. Tilføj den skiveskårne brieost og de soltørrede tomater jævnt på den afkølede tærtebund. Tilføj nu æggeblandingen. Bag i 35-40 minutter, indtil overfladen er gylden og fast.
  • 5
    Server tærten varm med friske tomater, basilikum og en smule olivenolie.