Kyllingeorecchiette Alfredo

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Kyllingeorecchiette Alfredo
Denne cremede kyllingepasta er en udsøgt one-pot ret, der er enkel nok til et hverdagsmåltid, men også lækker nok til en date.
HOVEDINGREDIENSER
  • Pasta
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 300 g kyllingebrystfilet
  • 2-3 spsk. olivenolie
  • 1/2 tsk. sød paprika
  • 1-2 teskefulde friske urter (f.eks. oregano, basilikum, timian, rosmarin, salvie), finthakket
  • Salt og friskkværnet sort peber
  • 1 spsk. smør
  • 1 lille løg, skåret i tern
  • 1-2 fed hvidløg, hakket
  • 5 dl hønsefond
  • 250 g orecchiettepasta
  • 75 ml fløde
  • 50 g parmesanost, fintrevet
  • Fintrevet skal og saft fra 1 citron
  • 1 håndfuld frisk babyspinat
  • 1 håndfuld frisk, hakket basilikum til pynt
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Skær kyllingebrysterne i halve på langs. Smør dem i en spiseskefuld olivenolie, paprika, de hakkede urter, og smag til med salt og peber.
  • 2
    Varm en spiseskefuld olivenolie i en Le Creuset 20 cm hjertegryde i støbejern ved middel varme. Når gryden er varm, tilsættes kyllingebryststrimlerne. Svits i 2-3 minutter på hver side, indtil de er gyldenbrune. Overfør de brunede kyllingebryststrimler til en tallerken.
  • 3
    Smelt derefter smørret i gryden. Sautér løget og det finthakkede hvidløg, indtil det er gennemsigtigt. Tilsæt lidt hønsebouillon til løg-hvidløgsblandingen. Hæld resten af bouillonen i, og bring det i kog. Kom orecchietten i gryden, og kog den under konstant omrøring i 5 minutter, indtil pastaen er lidt blødere.
  • 4
    Rør fløde, parmesan, citronskal, juice og lidt salt og peber i pastaen. Læg kyllingen tilbage i gryderetten, og læg den direkte oven på pastaen. Læg låget på, og lad det simre i 10-15 minutter (i henhold til vejledningen på pastapakken), indtil kyllingestrimlerne er gennemstegt, og pastaen er al dente.
  • 5
    Læg kyllingen på en tallerken igen. Rør babyspinat i pastaen. Læg kyllingebrystfileten tilbage på pastaen, og servér den i gryden pyntet med frisk basilikum.