En sød forkælelse til din Valentinsdagsmiddag - superlet, men alligevel utrolig lækker.
HOVEDINGREDIENSER
- Mælkeprodukter
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
Bund:
- 100 g digestive-kiks
- 30-35 g smør, smeltet
Hindbærmasse:
- 100 g frosne hindbær
- 50 g sukker
- 1 citron, kun saft
Cheesecake-fyld:
- 450 g flødeost med højt fedtindhold, stuetempereret
- 385 g kondenseret mælk
- 1 citron, saft og skal
-
Fremgangsmåde
-
1For at lave bunden skal du placere digestive-kiksene i en foodprocessor og blende dem til fine krummer eller knuse dem i en pose med en kagerulle.
-
2Bland krummerne med det smeltede smør, indtil de er jævnt belagt, og del derefter massen mellem de fire Le Creuset minigryder. Tryk godt ned for at skabe en jævn bund. Stil dem i køleskabet for at lade dem køle af, mens du forbereder fyldet.
-
3Til hindbærmassen skal du putte de frosne hindbær, sukker og citronsaft i en lille gryde. Opvarm forsigtigt, indtil hindbærrene og sukkeret er opløst, og lad det simre i 3 til 5 minutter, eller indtil det er let tyknet. Blend og si blandingen gennem en fin sigte for at fjerne frøene, og sæt den derefter til side for at afkøle.
-
4For at tilberede cheesecake-fyldet skal du piske flødeosten i en stor røreskål, indtil den er glat og cremet. Tilsæt gradvist kondenseret mælk, og bland, indtil den er helt blandet ind i massen. Pisk citronsaft og skal i, indtil blandingen bliver silkeagtig og tykkere. Fordel fyldet i hver minigryde og glat overfladen på fyldet.
-
5Læg den afkølede hindbærsauce i en sprøjtepose, og skær et lille hul i spidsen på den. Form små hjerter i et cirkulært mønster rundt langs yderkanten af hver cheesecake. Brug et spyd, træk spidsen gennem hvert hjerte for at skabe en krans af hjerter af hindbærmasse.
-
6Dæk dem til, og stil dem til side mindst 4 til 6 timer, eller ideelt natten over, indtil de er faste.