Salat med rødbede og harissa

FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Salat med rødbede og harissa
Forkæl dig selv med en varm salat, der hyler god smag og kombinerer søde rødbeder med en livlig grøn harissa-dressing. Udover at tilbyde en fuldendt palet af smagsnuancer giver den også en stærk visuel oplevelse. For den perfekte kombination kan du servere den sammen med svitset laks eller pandegrillede bøffer.
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 200 g perlebyg
  • 200 g flødeost, kold
  • ½ kop dukkah-krydderi
  • 1 rødløg, skåret i tynde skiver
  • Saft fra 1 citron
  • Havsalt og friskkværnet sort peber
  • 500 g rødbeder, skrællede, halverede og ristede
  • Granatæblekerner
  • Pistacienødder til topping
  • Mikrogrønt eller urter til topping
  • Ekstra jomfruolivenolie
Grøn harissa-dressing:
  • 2 fed hvidløg, hakket
  • 2 spsk. kapers
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. stødt spidskommen, ristet
  • 1 tsk. stødt fennikel, ristet
  • 1 tsk. stødt koriander, ristet
  • 15 g frisk koriander
  • 15 g frisk bredbladet persille
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 isterning
  • 45 ml vand
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Kog perlebyggen i henhold til pakkens anvisninger, dræn den, og spred den ud i en stor bakke for at køle af.
  • 2
    Drys dukkah-krydderi ud på en tallerken, og lav små kugler af flødeost med en teske. Rul flødeosten i dukkah (hvis du har en melonske, kan du nemt lave kugler af den naturligt bløde flødeost ved at dyppe skeen i varmt vand).
  • 3
    Læg løgskiverne i en lille skål, og hæld dem over med citronsaft samt en god knivspids havsalt. Vend dem i skålen, og lad dem marinere.
  • 4
    For at lave den grønne harissa-dressing, hæld da dressingingredienserne sammen i en lille blender, og tilsæt en isblok samt vand, der vil holde urterne grønne. Smag og tilpas krydderibalancen, eller tilsæt lidt citronsaft efter smag.
  • 5
    Hæld perlebyggen i den hjerteformede Le Creuset-skål for at samle salaten, tilsæt olivenolie, og smag til med salt og peber. Fortsæt med et lag rødbedehalve og flødeostekugler. Top med rødløg og granatæblekerner, og servér med den grønne harissa-dressing samt pistacienødder. For 2 serveringer skal opskriften halveres.