Svinekæber i mørk øl

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer Under 2 timer
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Svinekæber i mørk øl
Svinekæber bliver usædvanligt møre ved langtidsbraisering. I denne ret tilføjes en mørk øl, som gør kødet ekstra saftigt. Retten er enkel at lave og smager himmelsk.
HOVEDINGREDIENSER
  • Svinekød
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 20 g smør
  • 800 g svinekæber
  • 2 løg
  • Friskkværnet peber
  • Salt
  • 1 spsk. mel
  • 2 dl mørkt øl
  • 1 dl bouillon
  • 1 kvist timian
  • 1 laurbærblad
  • 250 g champignon
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Forvarm ovnen til 175° C.
  • 2
    Smelt smørret i en gryde og brun svinekæberne.
  • 3
    Tilsæt grofthakkede løg, krydr med salt og peber og vend kødet i melet. Lad alt kødet blive brunt og tilsæt derefter øl og bouillon.
  • 4
    Hæld retten i stentøjsfadet og tilsæt timian samt laurbærblad og dæk til med alufolie.
  • 5
    Placér retten i ovnen i 90 min. ved 175° C. Se løbende til retten og forlæng/tilpas eventuelt stegetiden.
  • 6
    Sautér championerne i smør og krydr med salt og peber. Tilsæt de sauterede champignons til svinekødet og lad dem simre med de sidste 5 minutter.
  • 7
    Den originale opskrift serveres med hjemmelavede pomfritter. Svinekæber passer også perfekt til nye kartofler eller kartoffelmos.